• Anonym (Vill ha spänning)

    Hur skall jag få min fru att förstå

    jag har varit tillsammans med min fru i 20 år, vi har ett aktivt sexliv men sker alltid på mitt initiativ, försöker kommunicera med min fru om vad jag önskar i sängkammarn och försöker få henne att dela med sig av vad hon vill ha men det är som att köra huvudet i väggen. hon lovar att bättra sig och ta initiativ och prata med mig men det blir aldrig någon förändring. Hennes lust är det inget fel på, hon blir fort kåt när jag känner för att ha sex och kommer både när jag slickar henne och vaginalt oftast flera gånger varje samlag. Jag känner dock att lågan börjar svalna lite och sexet blir mer och mer mekaniskt mest för att få det gjort. spänningen är helt enkelt borta och allt är så förutsägbart, speciellt för mig. Hur skall jag nå fram att detta sakta men säkert håller på att döda vårat fina förhållande, jag har försökt att introducera både det ena och det andra men och berättat hur gärna jag vill att hon skall ta för sig lite mer, reta mig lite med porriga sms skicka en lite eggande bild etc. Hon gör detta när jag ber om det men aldrig sopntant på egen hand. någon som känner igen detta och har förslag på hur jag skall hantera detta innan lågan slocknar hos mig? Min fru är nog ganska ug. Tror det på hennes beteende men aldrig fått det bekräftat eftersom hon undviker att tala om sex och bara glider undan med att hon inte kommer på något som inte är bra. Hon säger att jag är så bra på att veta hur jag skall tillfredställa henne och att hon skall fundera och sen blir det aldrig något mer. Blir så frustrerad, klart att hon måste ha tusen saker som jag kunde göra anorlunda, mer av mindre av osv. Jag är ju ingen tankeläsare.... Förlåt för långt inlägg

  • Svar på tråden Hur skall jag få min fru att förstå
  • nihka
    Anonym (Um gås) skrev 2019-10-30 09:56:12 följande:
    Jag tror mer på att en del eller en hel del kvinnor blir trygga och således lite bekväma eller slumrande efter ett flertal år i samma relation. Vissa vaknar till liv lite senare andra inte. Rent generellt är vi ju skapta så från begynnelsens tid (biologi). Mannen "skall" prestera om det skall bli några barn. Den lusten och det behovet tror jag finns kvar i högre grad och över längre tid än hos de flesta kvinnor. Lusten hos en kvinna kan behöva väckas och det är inte alls säkert att man som mannen i relationen öht kan lyckas med det, då han kan anses som "gammal skåpmat"...alltså känd mark. Däremot kan den mannen dra nytta av att kvinnan i relationen väcks av att andra män flirtar och på så sätt får lite fart på kvinnan i relationen. Bara en tanke och en tes med flera varianter och möjligheter. Finns ju alltid undantag och en massa annat att lägga in i den vågskålen. Detta kan givetvis även gälla män...lata män så att säga. Jakten är över sedan länge och rutiner och vardag maler ner det mesta i perioder. Inte sagt att denna tes gäller alla som sagt. Men utan en fungerande dialog och kommunikation blir det inte lätt alls att mötas, tror jag. Sen kan gränsen mellan försök att starta igång en dialog och tjat vara svår att läsa av. Bjuder man inte in/upp/till tror jag tyvärr bara att det blir värre (bjuder in/upp/till dialog). Eller hur resonerar du?
    Min erfarenhet och uppfattning är att det är väldigt individuellt hur man är och beter sig och att ju äldre man blir desto mer skiter man i vad andra tycker om hur man "bör" vara.

    Gällande kommunikation så visst ska man prata, absolut, men tjat leder bara till att man stänger öronen. Ibland har man bara olika syn och olika behov och det går inte att tjata sig till förändring. Båda måste vilja förändra något för att det ska bli en förändring. Ibland räcker en kompromiss och ibland är det oförenliga viljor som gör att man till slut går skilda vägar.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Um gås) skrev 2019-10-30 06:43:38 följande:
    Jo, förstår den biten och det är väl där jag är nu känner jag. Tar nästan inga initiativ, såvida det inte är "öppet mål". Försöker läsa av min partners signaler osv...så, nu har vi sex på min partners villkor (även om min partner inte ser det så). Bra på ett sätt, men mindre kul på ett annat. Att vi hade och har olika lust var ingen nyhet och nu blir det som min partner vill/orkar och har lust med. Förödande för egen del på sitt vis såklart. Men det kanske blir det omvända längre fram :) Tjat blir ju sällan bra, så jag förstår att det kan bli som det blev för dig och ditt ex. Så, varför hakade du inte på och tog initiativ?...menar att det var ju ett val precis som valet du gjorde att hänga upp dig på hans tjat, eller?

    Så, visst kan det vara värt för TS att prova...om inte annat så får han reda på sin partners verkliga lust och behov av intima stunder.
    För att han tjatade på mig hela tiden om det!
    Initiativ, initiativ, initiativ... för att i nästa stund börja närma sig och vilja ha sex.

    HUR skulle jag ens kunna? Jag fick ingen tid, som jag skrev i kommentaren du citerade, att att hinna få någon lust!
    Vad är det som är så svårt att fatta?

    Dessutom, om någon mer eller mindre kräver att man ska ha lust, ta initiativ, experimentera med ditten och datten... det hända som händer är att lusten minskar och minskar för att till sist helt dö ut.

    Varför ska man ta initiativ till något man inte vill?
    Förklara gärna det för mig.
  • Anonym (Um gås)
    nihka skrev 2019-10-30 10:07:39 följande:
    Min erfarenhet och uppfattning är att det är väldigt individuellt hur man är och beter sig och att ju äldre man blir desto mer skiter man i vad andra tycker om hur man "bör" vara.

    Gällande kommunikation så visst ska man prata, absolut, men tjat leder bara till att man stänger öronen. Ibland har man bara olika syn och olika behov och det går inte att tjata sig till förändring. Båda måste vilja förändra något för att det ska bli en förändring. Ibland räcker en kompromiss och ibland är det oförenliga viljor som gör att man till slut går skilda vägar.
    Visst är det individuellt...men som du själv noterat så finns det en hög med trådar som berör ung samma sak :) Precis...risken är ju att man med åren skiter i vad andra tycker och i en relation blir det sällan så bra.

    Tror de flesta väljer att ta upp saker för att det gärna ser en förändring och eller vill förmedla något. Sex och intimitet blir enl mig lite speciellt i det avseendet då det oftast inkluderar eller bör inkludera båda. När blir det tjat undrar jag. Antar här att den som frågar inte känner att svaret besvarar frågan eller frågorna. En kompromiss är absolut ett bra sätt tycker jag. Det är ju oftast något man når fram till tillsammans...vilket innebär att man fört en förhoppningsvis fruktsam dialog ihop. Tjat för mig blir här när mottagaren inte förmår förmedla svar på frågan eller frågorna på ett sätt som får sändaren att förstå mottagarens ståndpunkt och eller tänkanden och tyckanden kring ämnet. Sen kan det absolut innebära att man går skilda vägar till slut...eller enas osv. Allting förändras ju och utvecklas oavsett man vill eller ej. Även i en längre relation där man kan tycka att man borde känna varandra väl. 
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-10-30 06:54:28 följande:
    Anonym (Tofsvipa) skrev 2019-10-29 20:46:55 följande:

    Utifrån dina premisser nej, men kanske utifrån hennes.

    Jag blir fysiskt illamående av bara tanken att ha sådana krav/önskemål när man inte vill själv.

    Som sagt gjorde liknande krav att jag avslutade relationen.

    Och sen tycker jag att det är märkligt att detta kommer efter.... TJUGO år!


    Ni läser båda ts inlägg som djävulen läser bibeln.

    Han menar inte att ställa krav som hans fru inte vill göra det är därför han vill ha en kommunikation med sin fru för att få veta vad hon vill och inte vill göra.

    Han har heller inte ställt några krav utan kommit med förslag som han kan tänka sig. Frun har ju all möjlighet att säga nej eller komma med egna förslag men hon har ju inte gjort det. Hon har vad jag förstår sagt ja till förslagen men aldrig gjort något av det vilket ju borde innebära att hon åtminstone på ett idé plan tycker att det är intressanta förslag.

    .
    Nej, vi läser mellan raderna och ser vad ts är ute efter.
    Det behövs varken fan eller bibeln till.

    Han "menar inte att ställa krav", nehej, vad menar han då?

    Han ska göra något jä**a kryssformulär som frun ska välja mellan olika grader av lust att testa... vilken vanlig, vettig man gör så mot sin fru?
    Snacka om att ställa henne mot väggen!

    Han har ju sagt vad hon vill, hon är nöd som det är. (Om hon nu verkligen är det, kanske är hon innerligt trött på ts tjatande och ligger mest för husfridens skull? Att fejka orgasm är inte särskilt svårt om det är det som krävs för att han ska bli klar.)

    Som jag redan skrivit så mår jag fysiskt illa när jag tänker på hur ts behandlar sin fru med sina äckliga listor och krav som hon inte vill veta av.
  • Anonym (Polly)

    Jag undrar hurdan du är TS när du inte tänker på sex eller trånar efter att din fru ska egga dig? Är du hjälpsam, trevlig, uppskattande, gör din del av jobbet i hemmet utan att så mycket som andas om sex. Att känna sig pressad - om än lätt -  till ett visst sexuellt beteende måste vara riktigt avtändande för en kvinna som själv beskriver sig som pryd. Det är du som får ändra dig!Q

  • Anonym (Vill ha spänning)

    Jag tackar för alla som faktiskt kommit med konstruktiva förslag, som vanligt på alla forum så kommer det in folk som inte klarar av att läsa in vad tråden egentligen handlar om och i princip kapar den och öser ur sig en massa skit som inte alls är relevant.

    Så för er som inte har förstått:
    Jag och min fru har en väldigt kärleksfull relation, hon är väldigt social, vi pratar om allt, visst pratar vi lite om sex. Med det är där vi är sämst på att kommunicera.
    Jag gör inte detta för min egna njutnings skull utan jag vill ju även få min fru att nå nya höjder om det är möjligt? Men den största anledningen är att jag är rädd om vårt förhållande och vill att det skall överleva över tid och då tror jag att man hela tiden måste ge näring och fortsätta utvecklas. Förstår inte hur det kan bli kontroversiellt?

  • Anonym (Lis)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-30 11:55:44 följande:

    Jag tackar för alla som faktiskt kommit med konstruktiva förslag, som vanligt på alla forum så kommer det in folk som inte klarar av att läsa in vad tråden egentligen handlar om och i princip kapar den och öser ur sig en massa skit som inte alls är relevant.

    Så för er som inte har förstått:

    Jag och min fru har en väldigt kärleksfull relation, hon är väldigt social, vi pratar om allt, visst pratar vi lite om sex. Med det är där vi är sämst på att kommunicera.

    Jag gör inte detta för min egna njutnings skull utan jag vill ju även få min fru att nå nya höjder om det är möjligt? Men den största anledningen är att jag är rädd om vårt förhållande och vill att det skall överleva över tid och då tror jag att man hela tiden måste ge näring och fortsätta utvecklas. Förstår inte hur det kan bli kontroversiellt?


    Tycker det ligger mycket i det du beskriver och kredd att du tänker och jobbar på relationen. Det är många som tar den för given och inte tror att man behöver jobba på den eller anstränga sig. Lätt att ta varandra för givet.

    Är kluven när det gäller den sexuella biten. Jag är som du, vill prova mer och få in passion och nytändning i vår stabila relation (15 år). Mannen är mer bekväm och nöjd med såsom vi har det. Känner att mycket nöje går förlorat i det slentriana men samtidigt vet jag inte om man kan förvänta sig för mycket eller om man ska vara nöjd med den passion som ändå finns. Jag tänker att man inte kan få allt och så länge man ändå har ett ok sexliv, man älskar varandra, man har ett stabils liv så finns det väldigt mycket att vara tillfreds med. Att alla bitar inte kan vara på topp och mannaår kompromisssa.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-30 11:55:44 följande:

    Jag tackar för alla som faktiskt kommit med konstruktiva förslag, som vanligt på alla forum så kommer det in folk som inte klarar av att läsa in vad tråden egentligen handlar om och i princip kapar den och öser ur sig en massa skit som inte alls är relevant.

    Så för er som inte har förstått:

    Jag och min fru har en väldigt kärleksfull relation, hon är väldigt social, vi pratar om allt, visst pratar vi lite om sex. Med det är där vi är sämst på att kommunicera.

    Jag gör inte detta för min egna njutnings skull utan jag vill ju även få min fru att nå nya höjder om det är möjligt? Men den största anledningen är att jag är rädd om vårt förhållande och vill att det skall överleva över tid och då tror jag att man hela tiden måste ge näring och fortsätta utvecklas. Förstår inte hur det kan bli kontroversiellt?


    Du gör inte detta för din egen njutning säger du, ja men då har du förklarat situationen förfärligt dåligt.

    Du vill knulla frun hårt mot tvättmasknen, fixa kryssformulär med olika sexförslag, prata snusk etc etc...medans hon säger sig vara nöjd som det är.

    Din fru vill ju inte, hon är enligt dig även pryd och pryda människor brukar inte gilla snusksex.
  • Anonym (Um gås)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-30 11:55:44 följande:
    Jag tackar för alla som faktiskt kommit med konstruktiva förslag, som vanligt på alla forum så kommer det in folk som inte klarar av att läsa in vad tråden egentligen handlar om och i princip kapar den och öser ur sig en massa skit som inte alls är relevant.

    Så för er som inte har förstått:
    Jag och min fru har en väldigt kärleksfull relation, hon är väldigt social, vi pratar om allt, visst pratar vi lite om sex. Med det är där vi är sämst på att kommunicera.
    Jag gör inte detta för min egna njutnings skull utan jag vill ju även få min fru att nå nya höjder om det är möjligt? Men den största anledningen är att jag är rädd om vårt förhållande och vill att det skall överleva över tid och då tror jag att man hela tiden måste ge näring och fortsätta utvecklas. Förstår inte hur det kan bli kontroversiellt?
    Ibland kan det vara bra att få lite distans till det hela. Tag ett steg eller två tillbaka och få lite perspektiv på det hela. Låta tankarna upptas av annat och se hur det ter sig efter ett tag. Tänker att det borde uppta en hel del tankeverksamhet och säkert energi...kanske frustration? Även om ditt syfte är gott och du vill väl. Jag läser in det hela som att din fru helt enkelt inte är där du är (såklart)...och att förändra någon är svårt och kanske tom dumdristigt, då förändringen man helst önskar uteblir och blir något helt annat. Påverka och påverkas är ofta lite enklare. Jag har insett och i viss grad även accepterat att jag och min partner är olika i både lust, behov och intresse/nyfikenhet...lite trist givetvis och det tog alldeles för mkt energi att försöka och byggdes upp alldeles för mkt frustration i mellan åt för att bli bra. Absolut behöver en relation näring...vilken näring behöver din fru och vad nöjer hon sig med för att vara nöjd och näringsrik i er relation. Du/ni kanske kan starta där?
  • Aurora Borrealis
    Anonym (Ellie) skrev 2019-10-30 07:02:23 följande:

    Fast det är en skillnad på spänning i sexlivet och spänning i förhållandet. Två helt skilda saker. Det går att ha ett helt tryggt förhållande och ändå bra och spännande sex. Nog håller jag med om att det inte går att få samma spänning i sängen med någon man känner så väl som efter 20 års relation.

    Men om man överhuvudtaget ska kunna ha en längre relation där sexet fungerar så måste man ändå jobba på sexet så att man åtminstone får någon nytändning och lite spänning i sängkammaren.

    Många slutar ju ha sex efter en längre tid tillsammans för att de blir mer som syskon efter ett tag, men alla gör inte det. Nu råkar ju ts och frun ha ett väldigt bra sexliv redan troligen beroende på att han bryr sig om att hålla det spännande och vid liv.


    Det tycker inte jag. Det kan aldrig bli lika spännande när man gjort något med en person en miljon gånger som det var första gången man kysstes. Man kan bara ha sin första kyss en gång, hur hjärtat bultade och kortisonets kick, man visste inte vad som skulle ske. Det ruset lägger sig. Det hör till. Att jaga det där igen efter 20 år med samma är som att jaga regnbågar. Man får göra det bästa av det man har istället. Tycker jag. Det finns inget nytt när man gjort allt och känner varandra utan och innan i sängen. Man har ju gjort allt minst en gång. Allt är ju mao upprepning. Allt som upprepas blir vardagligt. Allt man gör ofta blir vardagligt. Hoppar man bungyjump dagligen vänjer man sig vid det också och blir uttråkad tillslut av att det inte är spännande mer efter 20 år. Men vissa blir ju också lättare uttråkade än andra. Jag är en sådan som blir uttråkad väldigt fort. Så jag försöker leva med det och berättar hur det funkar för en som lätt blir uttråkad.
Svar på tråden Hur skall jag få min fru att förstå