• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ankmor
    Gurkan skrev 2011-06-16 22:28:39 följande:
    puffar lite för min fråga ;)
    Testa detta receptet från JFLs bloggar.

    Kom ihåg att blanda ner mjölblandningen med en slickepott el. liknande - inte vispa, för att behålla luften i kakan.

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Angel13

    är det helt kört geishafluffen hann puttra? :( finns et nåt man göra med den om den inte duger till fyllningen längre?


    930618~941026~081019~BF100205
  • Vaja
    Angel13 skrev 2011-06-17 17:37:45 följande:
    är det helt kört geishafluffen hann puttra? :( finns et nåt man göra med den om den inte duger till fyllningen längre?
    Det behöver inte vara helt kört. Har hänt mig flera gånger trots noggrann passning. Jag har ändå kunnat vispa den utan problem.
  • 86TiAn82

    Jordgubbsmoussen stelnar inte!!!!!
    Vad kan jag göra? Kan jag fylla på med lite gelatin ????
    Den ska ju fyllas snart :(

  • Angel13
    Vaja skrev 2011-06-17 18:19:04 följande:
    Det behöver inte vara helt kört. Har hänt mig flera gånger trots noggrann passning. Jag har ändå kunnat vispa den utan problem.
    då slänger jag den inte :) och hoppas på det bästa....

    ska trolla fram smörgåstårta till 40pers, tvåvåningstårta, macarons och mini pannacotta till imorgon. Dottern fyller 18år och ska ha kalas, själv jobbar hon och kan inte hjälpa till :/ Småttingarna har bestämt sig för att just idag är ingen bra dag, sambon försov sig och måste jobba kväll. Tur att vår 16-åring är till hjälp ikväll och inte är på vift som vanligt :) Men fy så stressad jag är, vill bara slänga mig i soffan och somna framför en dålig film.
    930618~941026~081019~BF100205
  • sofieann
    86TiAn82 skrev 2011-06-17 18:46:27 följande:
    Jordgubbsmoussen stelnar inte!!!!!
    Vad kan jag göra? Kan jag fylla på med lite gelatin ????
    Den ska ju fyllas snart :(
    Kanske lite sent svar med blanda i lite marsanpulver!
  • 86TiAn82
    sofieann skrev 2011-06-17 20:57:39 följande:
    Kanske lite sent svar med blanda i lite marsanpulver!
    Tror du verkligen det hjäper? är en mousse på mosade bär gelatin och grädde :S Och den rinner tok mycket, tror jag hade för lite gelatin i :(
  • mina12
    86TiAn82 skrev 2011-06-17 21:17:43 följande:
    Tror du verkligen det hjäper? är en mousse på mosade bär gelatin och grädde :S Och den rinner tok mycket, tror jag hade för lite gelatin i :(
    Marsan är en riktig räddare i nöden när det gäller rinniga mousser!
  • Busfrö10

    Har precis fyllt tre tårtor.
    En kommer nog att bli VÄLDIGT mäktig! Chokladbotten från Leilas chokladcupcakes-recept, chokladmousse (den med ägg och smält 70% choklad) och hallonmousse. Ska spritsa glasscreme över och dekorera med hallon.

    Men det jag ville säga var att jag gjorde jordgubbsmousse (av färska jordgubbar) och flädermousse. Sååååå gott ihop, i alla fall på skeden!!! Rekommenderas!! Ska bli spännande att se vad de tycker om den imorgon. =)

    Ha en trevlig helg!

  • linn78

    Jag ska spritsa lite "gräs" längst ner på bägge tårtorna (en 2-våningstårta). Går det bra att spritsa vanlig grädde ovanpå ballinas sp tror ni eller måste jag göra smörkräm? Vilken smörkräm är enklast? Kan jag blanda smör och florsocker helt enkelt, det blir ju så lite så smaken är inte superviktigt.?!!