Inte sjutton kan det väl stämma att ett stekt ägg innehåller fler kcal än ett kokt?
Ja, ett ägg stekt i teflonpanna utan extra fett såklart. Jag har nyligen lagt om min kost och håller på att gå ner i vikt. För att få lite extra hjälp bokade jag en tid med dietis, för extra ideér och sådär, och vi pratade om hur jag äter. Jag gillar ägg och äter det nästan varje dag, och varierar mellan kokt, stekt, omelett och äggröra. Nu hävdar hon att stekt ägg är mycket sämre kalorimässigt än kokt ägg, och jag undrar varifrån kalorierna isf kommer just när det steks? På riktigt, jag förstår det verkligen inte? Om jag knäcker ett ägg i en stekpanna (utan fett påpekar jag då igen) och tillagar det, eller kokar det i kastrull och äter det, vad är skillnaden. Dietisten påpekade flera gånger att det stekta var mycket sämre just ur kalorisynpunkt, men trots att jag frågade fick jag aldrig veta varför. Så, är jag helknäpp som inte fattar varför?