• Tihi

    Godaste hemgjorda varma chokladen?

    Hur gör du en god hemgjord kopp varm choklad?

  • Svar på tråden Godaste hemgjorda varma chokladen?
  • lövet2

    En tesked kakao, en tesked socker. Häll i vispgrädde och rör om tills det blir fluffigt. Häll på het mjölk.

  • Tihi
    lövet2 skrev 2018-11-14 23:13:00 följande:
    En tesked kakao, en tesked socker. Häll i vispgrädde och rör om tills det blir fluffigt. Häll på het mjölk.
    Låter gott men hur mycket mjölk och grädde pratar vi om?
  • lövet2
    Tihi skrev 2018-11-14 23:23:17 följande:
    Låter gott men hur mycket mjölk och grädde pratar vi om?
    Grädden prövar jag mig fram med. I bland blir det för lite, och då häller jag på lite till. I bland blir det för mycket, och då får jag sätta till mer kakao. Jag har en normalstor chokladkopp och fyller den med mjölk.
  • Tihi
    lövet2 skrev 2018-11-14 23:27:07 följande:
    Grädden prövar jag mig fram med. I bland blir det för lite, och då häller jag på lite till. I bland blir det för mycket, och då får jag sätta till mer kakao. Jag har en normalstor chokladkopp och fyller den med mjölk.
    Kokar du ihop allt på en gång eller separat? Jag har aldrig gjort hemgjord choklad tidigare. Oskyldig
  • lövet2
    Tihi skrev 2018-11-14 23:42:46 följande:
    Kokar du ihop allt på en gång eller separat? Jag har aldrig gjort hemgjord choklad tidigare. Oskyldig
    Alltså, det här ids jag ju sällan göra bara åt mig. Jag rör i hop kakao, socker och grädde i några koppar. Så värmer jag upp en liter mjölk i en kastrull, och så fyller jag kopparna. Om det blir mjölk över, så tar vi bara en liten kopp till.
    Det här lärde jag mig av mamma på stenåldern, när inte micron var uppfunnen.
  • Aniiee

    Billigvarianten:
    En kopp (3-4 dl) mjölk i kastrull. Vispa ner 1 msk kakao och 1-2 tsk socker. Koka upp under vispning. Häll upp i koppen och bränn dig inte när du dricker.

    Dyrare, lyxigare variant:
    Smält 20 g mörk choklad tillsammans med 1/2 dl grädde i en kastrull. Häll på 1 kopp lantmjölk och koka upp unde vispning. Servera med vispad grädde.

    Smaksatt choklad som passar utmärkt att ge bort i portionspåsar i julkorgar:
    Sikta ihop 1 msk mjölkpulver, 1 msk gräddpulver (whitener/creamer) (finns inget gräddpulver så ta en msk till av mjölkpulvret) och 1 msk kakao. Rör i 1-3 tsk socker. Lägg till smaksättning (se nedan). När du vill ha en kopp, häll portionspåsen i en kopp hett vatten.

    Smaksättningar:
    - 2 krossade Marianne
    - 1 tsk (snabb)kaffepulver
    - 1 krm kanel
    - 1 krm pepparkakskryddor
    - 4 romerska bågar
    - 2-3 krossade Werters original


    I have a growing lack of disgust for you
  • OlgaElvira

    2 tsk kakaopulver

    2 tsk strösocker

    2 dl mjölk

    Rör ihop socker och kakao i en kopp, det blir annars lätt kakaoklumpar. Värm mjölken den ska inte koka, lyft av kastrullen, viska ner kakao/sockerblandningem. Både gott och nyttigt.????

  • GGN

    Bryt choklad med HÖG kakaohalt i små små bitar och lägg i en mugg. Värm upp mjölk i en kastrull. Häll på lite (!) mjölk i muggen och rör tills chokladen smälter. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, i med rosa mashmallows, vispa ganska mycket medan de smälter. Det blir som ett rosa skum. Häll försiktigt över chokladen.

  • Kusinen

    Jag tycker att det är väldigt gott att ha lite kardemumma i varm choklad.

Svar på tråden Godaste hemgjorda varma chokladen?