Restaurang säljer murkelsås...
Hur kan vissa restauranger fortfarande sälja murkelsås när forskning har visat att den faktiskt är dödligt giftig? Och ni som äter det, hur vågar ni leka med döden så??
Hur kan vissa restauranger fortfarande sälja murkelsås när forskning har visat att den faktiskt är dödligt giftig? Och ni som äter det, hur vågar ni leka med döden så??
Tillagade murklor är inte giftiga
Hur kan vissa restauranger fortfarande sälja murkelsås när forskning har visat att den faktiskt är dödligt giftig? Och ni som äter det, hur vågar ni leka med döden så??
Tillagade murklor är inte giftiga
I de nyare svampböckerna är de klassade som dödligt giftiga så därför undrar jag hur restauranger har tillåtelse att sälja dessa...blir fruktansvärt nervös när en i sällskapet beställer murkelsås till sin oxfilé...
Giftet från murklorna är vattenlösligt. Att murklor är giftiga innan man kokat dom (flera gånger) är inget nytt (känt till detta i över 30 år) och jag förutsätter att de murklor som ingår i såserna är hanterade så giftet försvunnit vid servering.
Mina föräldrar var duktiga svampplockare och jag har ätit murklor som de plockat, självklart visste även de hur man hanterade dessa.
Finns ju olika murklor.. toppmurklor är inte giftiga (stenmurklor är dock giftiga)! Vet inte vilken sort de använder på restauranger dock.
I de nyare svampböckerna är de klassade som dödligt giftiga så därför undrar jag hur restauranger har tillåtelse att sälja dessa...blir fruktansvärt nervös när en i sällskapet beställer murkelsås till sin oxfilé...
Finns ju olika murklor.. toppmurklor är inte giftiga (stenmurklor är dock giftiga)! Vet inte vilken sort de använder på restauranger dock.