Publicerad 20 June 2017

Fotograf:

Midsommarlekar – 12 roliga lekar till midsommar

Sill, jordgubbar och dans runt midsommarstången i all ära, men det blir inte en riktig midsommarafton utan ett gäng roliga lekar. Här är tolv tips att inspireras av!
Spotta grodor
Köp några gröna gelégrodor (eller andra gelégodisar för den delen), dela upp er i lag och börja spotta. Den som kommer längst vinner!

Snurra runt pinnen
Till denna lek, som även kallas norsk fylla eller irländsk julafton, behövs bara en pinne som är cirka en meter lång. Dela upp er i två lag och och placera pinnen på gräsmattan ungefär 10 meter framför varje lag. En och en springer ni fram och rätar upp pinnen så att ena änden är i marken och den andra mot pannan. Spring sedan runt pinnen x antal varv innan det är dags att springa tillbaka och växla till nästa tävlande. Första laget med alla i mål vinner!

Pennan i flaskan
Fäst en penna i ett snöre och bind snöret runt midjan så att pennan hänger bakom dig, strax under knäna. Ställ dig sedan över en tom glasflaska och försök pricka pennan i flaskan genom att böja på knäna. Även denna lek går utmärkt att göra som en stafett.

FORUM: ”Lekar till midsommar för vuxna!”

Hakboll
Ställ upp hela laget på rad. Personen i ena änden börjar med en tennisboll fastklämd under hakan. Bollen ska sedan passas hela vägen till andra sidan, från en haka till nästa, utan hjälp av händerna. Tappad boll plockas upp av deltagaren som lämnar över bollen, och sätts i spel igen. Det lag som får bollen genom ledet först vinner.

Stövelkastning
Dela upp er i två lag. Den som börjar kasta ska ha ryggen mot kastriktningen och hålla i stövelskaftet. Kasta sedan underifrån och upp (bakåt, mellan benen, över ryggen). Det lag som kastar längst vinner!

Dragkamp
Skaffa ett lagom långt och lagom tjockt rep och dela upp er i jämnstarka lag. När domaren gett en startsignal är det bara att dra allt vad ni har. Den som först drar det andra laget över en markerad linje vinner.

Säckhoppning
Skaffa ett par säckar i väv, dela upp er i två lag och börja hoppa! Tävlingen fungerar bäst som en stafett och självklart är det den som kommer först i mål som vinner.

Äggstafett
Det enda som behövs till denna lek är två matskedar och (minst) lika många ägg. Den som börjar sätter skeden i munnen och ska sedan balansera ägget på den runt en bana. Lämna sedan över skeden till nästa deltagare.

FORUM: ”5-kamp på midsommar”

Kubbstafett
Ställ ut x antal kubbar på rad, en rad för varje lag. Lagen börjar samtidigt kasta ner kubben med en pinne var, och när man träffat springer man och hämtar pinnen och lämnar över till nästa – precis som i stafett. Det första laget som har kastat ner alla kubbar vinner!

Äpple i vattenskål
Fyll en stor skål eller balja med vatten och lägg i några äpplen. Leken går ut på att, med händerna bakom ryggen, försöka ta ett bett av äpplet eller alternativt få upp så många äpplen som möjligt ur skålen genom att bara använda munnen. Denna lek kan antingen göras individuellt på tid eller som en stafett. 

Spiken i plankan
Till denna lek behövs hammare, spik och någon form av bräda eller planka. Leken går ut på att alla deltagare ska slå i en spik hela vägen ner i plankan, en i taget, så fort som möjligt. Det lag som är snabbast vinner!

Norsk karaoke
Ta fram en telefon eller dator med tillhörande hörlurar. En deltagare tar på sig hörlurarna och ska sedan sjunga eller nynna låten som spelas. Resten av laget ska sedan gissa vilken låt det är. En lek som garanterat lockar till skratt!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Midsommarlekar – 12 roliga lekar till midsommar
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll