Publicerad 8 March 2018

Fotograf:

7 oväntade saker du kommer upptäcka efter att du har blivit mamma

"Att få barn kommer förändra ditt liv på så många sätt" är en fras du lär får höra dussintals gånger under graviditeten (som om du inte redan visste det). Det är nog ingen som väntar sig att få mer tid över till själv, att sömnen blir bra eller att barnet alltid kommer bete sig exemplariskt – men det finns faktiskt en del små vardagssaker som kommer att förändras drastiskt som du kanske inte kände till. Här är 7 sådana. 
1. Du bryr dig mindre om punktlighet

Innan försökte du förmodligen passa tider och inte vara mer än 10 minuter sen till saker och ting (du bad dessutom om ursäkt om du skulle råka vara det). När du blivit mamma är du tvärtom mycket nöjd om du skulle vara 10 minuter sen och att vara punktlig är inte aktuellt längre. Men det är okej för alla har förståelse för det! 

2. Du bedömer material på helt andra kriterier 

Innan barn köpte du möbler och kläder beroende på utseende och kvalité (mjukt, vackert och iögonfallande). Nu är det första du tänker på "kan den här färgen/tyget/materialet dölja fläckar och spill någorlunda bra?". 

3. Du äter middag innan solen hunnit gå ned 

Middagen brukade ätas mellan 19 och 21 – nu är det snarare 17 som gäller. När du bläddrar i dina sociala medier och ser andra som äter middag vid 21 kan du knappt förstå "hur man kan äta så sent!?". 

4. KAFFE 

Om kaffe var en betydelsefull komponent i din vardag tidigare så är det INGENTING jämfört med var det kommer vara nu. Ska du bunkra upp förrådet med blöjor? Handla lika mycket kaffe på samma gång. 

5. Telefonen är viktigare än någonsin 

Du kanske tänker att det är dags att dra ned på mobilanvändandet nu när du ska bli mamma och allt... Telefonen kommer behövas för att googla på ALLT, smsa din partner om diverse situationer och frågor, samt för att underhålla den lilla/lille med (under alla år fram tills hen är vuxen nog att få en egen mobiltelefon). 

6. Ditt hjärta kommer att tredubblas i storlek 

Du väntar dig såklart att du kommer få moderskänslor och känna en otroligt stark kärlek till din ögonsten men du kommer ändå bli förbluffad av styrkan på dessa känslor. Ibland kommer det att kännas som om hjärtat växer sig så stort att det är påväg att explodera. Det är en lite läskig känsla men också världens bästa. 

 


Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 7 oväntade saker du kommer upptäcka efter att du har blivit mamma
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll