Publicerad 30 November 2018

Fotograf:

Forumet: Får barn följa med på vuxenresan?

Skulle det vara okej om en tonårig dotter följde med dig och din man på er kärleks-weekend? Just det problemet diskuteras just nu på Familjelivs forum.
En trådstartare (TS) på Familjelivs forum skriver i tråden "Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend" om hur hennes sambos tonåriga dotter vill följa med på deras resa i mellandagarna.

TS skriver:

 Lever med min sambo och vårt gemensamma barn på heltid. Han har en tonårsdotter och jag har en tonårsson sedan tidigare som bor hos oss varannan vecka.

Nu kröp det fram att min mesiga karl (är skitförbannad på honom) hade mottagit ett argt samtal från sitt ex som säger att deras dotter är helt knäckt över att vi ska åka på en weekend utan henne. Dottern kräver att hon ska följa med och hans ex är på honom om att hon borde få det.

Jag vägrar!

I tråden får TS mycket stöd från de andra användarna. Många är upprörda å hennes vägnar och menar att de skulle vara minst lika arga som hon är:

HETT I FORUMET: "Vad är det för fel på vårt namnval?"

 Herregud så less man blir! Självklart ska inte 16-åringen med. Låter ju bara absurt att dra med henne på er romantiska weekend. Din sambo måste lära sig att säga ifrån till sitt ex och dotter. Inget barn ska med så det blir inte orättvist, och det kommer fler resor.

Säg bara "NEJ".Tänk på dig och din man för en gångs skull!

– Ex-frun, alltså dotterns mamma, har nog också en del av ansvaret för det som uppstått. Antingen är hon svartsjuk eller gillar hon att jävlas. Hade mitt och mitt ex tonåring börjat gapa om att följa med mitt ex och hans nya på en kärleksweekend hade jag direkt gjort klart för hen att det inte kommer på fråga och absolut inte accepterat att barnet gick bananas över det.

Vissa var minst lika upprörda över sambons mesiga agerande som över hur 16-åringen hade betett sig:

Att du skaffade barn med den där... För mig hade det redan varit över. Jag hade åkt ensam, eller med en kompis. Synd att han skiter i sitt lilla barn. Kanske ska ni separera och han har lilla barnet de veckorna dottern inte är hos honom?

Vissa var dock lite mildare i tonen och pekade på att det kanske inte var helt lätt att vara i den tonåriga dotterns skor.

MER FRÅN FORUMET: "Vi är vegetarianer men tvingas göra köttbullar till jul"

Nu kommer jag väl få en massa arga kommentarer, men jag förstår henne på sätt och vis. Alla barn hanterar inte det här med bonusfamiljer bra. Plötsligt skiljer sig föräldrarna, och båda träffar nya partners, det kommer in nya barn i bilden. Hon har inte valt att bo med dessa nya människor och nu försöker hon bibehålla sin plats som sina föräldrars nummer 1. 

Hon känner antagligen sig osäker. Hon har aldrig behövt dela sin pappa med någon annan än sin mamma som hon älskar och har en bra relation till. Sen kommer det in en ny kvinna, en tonåring, och hennes pappa får ett nytt barn. 

Vad tycker du: Är det så enkelt som att bara säga nej eller borde TS tänka mer på flickans känslor? Gör din röst hörd och hoppa in i diskussionen i tråden som du hittar här!

Vissa av inläggen har redigerats för stavning och längd.

LÄS MER: "Kan man nekas ledigt över jul?"
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Forumet: Får barn följa med på vuxenresan?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll