Allt om Marcus Berggren – den roliga författaren

En omtyckt komiker, författare och underhåller också med sin podcast. Här är allt du vill veta om Marcus Berggren.

Allt om Marcus Berggren - fru familj och barn

Allt om Marcus Berggren ”Åh harre jävvlar” tänker du säkert när du hör Marcus Berggrens namn? Det är nämligen namnet på hans utsålda succéföreställning som dragit riket runt under året och som fortsätter en bit in på nästa.

Marcus föreställning handlar bland annat om manlighet i kris, uppväxten i Kungälv och att bli vuxen mot sin vilja.

Marcus Berggren: karriär

Marcus är inte bara ståuppkomiker utan även en framgångsrik bloggare, poddare, youtubare, radio- och tvprofil, krönikör och författare. Han har varit både värd på P3 Guld, deltagare i tv-showen Parlamentet, Bäst i test och Släng dig i brunnen. Podden Tombola Podcast driver han tillsammans med Carl Stanley, en annan välbekant komiker. Den utkommer en gång i veckan och där de tar upp allt mellan himmel och jord. Lite på samma spår är hans youtubekanal Marcus möter som innehåller reportage från resor genom Sverige.

Har skrivit en bok

Med sin bok En bra plats i skallen tog Marcus klivet in i författarbranschen. Det är en dråplig bok om ett gäng grabbar som startar ett rockband för att fly från sin tråkiga vardag. De lyckas lite för bra och tappar bort sig själva på vägen. ”...en förkrossande kärleksförklaring till ungdomen.” enligt Fredrik Backman. Boken släpptes i september 2022. Marcus skriver dessutom uppskattade krönikor för Göteborgs-Posten kultur där han tar upp bland annat kulturbidrag, råd till blivande ståuppkomiker.

Har pratat om ätstörningar

I talkshowprogrammet Bianca tog Marcus upp sin kamp mot ätstörning. Där beskriver han hur han drogs ner i ett svart hål på grund av en enda kommentar. Han började träna frenetiskt och slutade nästan helt att äta. Det tog drygt 10 år för honom att hitta tillbaka till ett liv utan tvångstankar och en sund relation till mat, men befarar att han för alltid kommer att ha en ätstörning, som Marcus själv sagt.

Marcus Berggrens fru och barn

Marcus lever med sin fru Karin Londré som också är poddare. Hon driftar podden Mord mot mord tillsammans med Anna Sandell. Marcus och Karin har en dotter tillsammans och bor för närvarande i Årsta.

Hur lång är Marcus Berggren?

Det verkar var en väl förborgad hemlighet med rykten och gissningar gör gällande att han är en ståtlig man på drygt 1,90.

Läs mer:

Allt om Tilde de Paula

Spådamen Esmaralda