"Melodifestivalen"-aktuella Axel Schylströms nya beslut med flickvännen: "Jag ska..."

Axel Schylström och flickvännen Malin fick sitt första barn sommaren 2023. För Nöjeslivet berättar Axel om nya avgörande beslutet i familjen.

Axel Schylström och flickvännen Malin Halvardsson.
"Mello"-aktuella Axel Schylström berättar familjelyckan.

Axel Schylström är en av deltagarna i årets upplaga av "Melodifestivalen". I deltävling fyra ställs han mot bland andra "Mello"-veteranen Loreen och nykomlingen Emil Henrohn.

Läs mer: Här är alla deltagare i "Melodifestivalen" 2023

Axels och Malins familjelycka

Sommaren 2022 välkomnade Axel och flickvännen Malin sitt första barn. På Instagram visade han upp bebislyckan och hyllade nya familjelivet.

"Första gången hon låg på mitt bröst var det som om att alla hål inom mig läkte ihop. På allvar. Det var nog det bästa ögonblicket i mitt liv", skrev han under bilden.

Axels uppmärksammade bild med dottern

Efter att dotterns födsel publicerade Axel en bild med den nyfödda bebisen. Bilden korades till Sveriges mest gillade Instagram-bild 2022 och den mest gillade bilden i Sverige någonsin, enligt Medieakademin.

"Återförenade efter ett par dagar isär. Vi dubbeldäckade omedelbart hud mot hud i soffan", skrev Axel under hyllade bilden.

Nya beslutet i familjen

Nu avslöjar Axel om det nya glädjande familjebeskedet. I en intervju med Nöjeslivet berättar han att den lilla familjen nu ska flytta till en större bostad.

– Vi ska flytta till en större lägenhet. Våran krymper i takt med att våran dotter växer, säger han.

I sommar fyller dottern ett år och kort därefter planerar Axel att vara pappaledig.

– Jag tänkte att jag ska vara det i höst men jag vet inte exakt hur länge, mitt jobb är ju sådant att jag aldrig kan stänga av helt, säger han till Nöjeslivet.