Pernilla Wahlgren avstod från alkohol en period – nu berättar hon varför: "Redo igen"

Pernilla Wahlgrens alkoholvanor syns ofta på sociala medier, men under en period valde hon helt att avstå från vin och andra alkoholdrycker. Nu berättar hon varför.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har varit ett par sedan 2021.
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har varit ett par sedan 2021.

En "alkoholfri period" eller en "vit månad", det är vad Pernilla Wahlgren haft för sig på senaste. Anledningen? Det blev helt enkelt lite för mycket vin för den folkkära showartisten.

I podcasten "Wahlgren och Wistam" pratar Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren om deras respektive alkoholvanor och kommer in på det klassiska "bibb"-beteendet.

– Det är klart man inte ska köpa en box och ha hemma i kylen och bara gå och ta som ur kranen, säger Pernilla Wahlgren i podcasten.

Därför avstod Pernilla Wahlgren från alkohol

Wistam berättar att hon själv aldrig känt något behov av att ha en vit månad, men att hon vet att många andra har det efter sommaren eller efter en intensiv festperiod. Därefter frågar hon sin poddkollega om hon har erfarenheter av vita månader, vilket hon medger att hon har.

– Jag hade det för ett tag sedan. Jag satt i solen och drack rosé en hel dag på Nybrogatan och sen slog det där till och sen kom jag hem och sen var jag typ bakis i en dag efteråt, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Jag kände bara "fyfan". Jag tycker inte om den känslan liksom, att vara så bakis. Då kände jag att jag vill bara fräscha till mig.

Hon berättar att hon inte satte upp något specifikt mål, men att hon lät sig hållas tills hon kände att hon var redo och faktiskt ville dricka igen.

– Jag vet att jag och Christian firade alla hjärtans dag eller något sånt där och han hade beställt vår favorit-Champagne, och jag kände bara "jag är ledsen men jag vill vänta med att dricka tills jag känner att jag är redo igen".

Bianca Ingrosso publicerade video på onykter Pernilla Wahlgren

Men Pernilla Wahlgrens vita period verkar inte ha pågått särskilt länge. Nyligen publicerade Bianca Ingrosso en video på en onykter Pernilla Wahlgren. Till videon skrev Ingrosso:

"Jag vet inte var jag ska ta vägen med den här videon."

"Lite lätt lättpåverkad på en middag."

Av videon att döma verkar Pernilla Wahlgren i alla fall vara glad.