Trädgårdstider-kollegans känslosamma ord: "Kärleken drog iväg Tareq"

När det första avsnittet i den trettonde säsongen av SVT:s "Trädgårdstider" sänds får tittarna se Tareq Taylor i programmet en sista gång, något som kollegan Pernilla Månsson Colt beskriver som "väldigt sorgligt". 

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

SVT-programmet Trädgårdstider har pågått i många år och har kommit att bli ett populärt program bland tv-tittarna. Sedan 2010 är Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor och John Taylor programledare, och några år därpå tillkom även Malin Persson som en av programledarna. 

Men i april 2023 kom beskedet att Tareq Taylor lämnar kvartetten. 

"Trädgårdstider' har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna", sa han i ett pressmeddelande då. 

"Kärleken drog iväg Tareq" 

I mars 2024, då säsong 13 drar igång, får tittarna följa med när programledarna avslutar sin jobbresa ihop. 

– Vi flyttade till en ny jättestor trädgård, Apelgården. Vi tog oss över alla hinder och lyckades faktiskt få ganska bra ordning på trädgården. Vi såg framåt, tillsammans, säger Pernilla Månsson Colt inledningsvis i programmet och tillägger: 

– Men livet ville annorlunda. Kärleken drog iväg Tareq till Stockholm och till slut var det ohållbart för honom att pendla till den skånska slätten. Efter 14 år tillsammans skulle vi skiljas åt. Väldigt sorgligt. 

Pernilla Månsson Colt: "Känslosamt" 

Även på Instagram har Månsson Colt skrivit om Taylors avhopp: 

"Ja man har jobbat ihop i 15 år så det är klart. Lite ja, känslosamt var det allt för vissa. Nu drar vi igång Trädgårdstider igen, det blir sig likt ändå"

Pernilla Månsson Colt.

Tareq Taylors flickvän Sofia Ståhl 

Det var i mars 2022 som Tareq Taylor bekräftade relationen med hälsoprofilen Sofia Ståhl

– Vi har det väldigt bra tillsammans. Sofia är en fin människa och vi har det så bra, sa han till Aftonbladet då. 

Sofia Ståhl.

Flyttat till Stockholm 

Sedan dess har både Tareq och Sofia sålt sina bostäder, Tareqs i Malmö och Sofias i Stockholm. I samband med försäljningarna köpte de sin första gemensamma bostad – ett hus i Nacka, Stockholm

Sofia Ståhl och Tareq Taylor.

Kärleken har, precis som nämndes i säsongspremiären av "Trädgårdstider", gjort att Tareq inte längre lever och verkar i södra Sverige, det vill säga där programmet spelas in. 

I säsongspremiären är Tareq Taylor dock med och lagar en sista måltid till sina kollegor! 

Pernilla Månsson Colt, Malin Persson, Tareq Taylor och John Taylor.