Christina Schollins sjukdom, syskon och så mycket tjänar hon

Christina Schollin är en svensk skådespelare och mamma till Pernilla Wahlgren. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Familjeliv reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna Googlar om Christina.

Christina Schollin.

Christina Schollin har idag blivit en mycket folkkär profil. Hon är inte bara skådespelare, utan även realityprofil och instagrammare numera! Här kan du läsa mer om den mångfacetterade Christina Schollin! 

Christina Schollins ålder – hur gammal är hon?

Christina Schollin är född den 26 december 1937, vilket innebär att hon fyller 87 under vintern 2024. Faktum är att hon fyller år bara två dagar efter sin dotter Pernilla Wahlgren som fyller år på julafton! 

Christina Schollin: Längd

Det är många som undrar hur lång Christina är, men det är ingenting som hon gått ut med. I alla fall inte ännu! 

Christina Schollin.

Var är Christina Schollin uppvuxen?

Christina är uppvuxen på Södermalm i Stockholm, vilket hon tidigare har berättat för Svensk filmdatabas

Har Christina Schollin syskon? 

Ja, Christina är faktiskt den yngsta av sex syskon. På Instagram har hon tidigare hyllat sin bortgångna bror Kaj, som hon delat fina minnen med. 

Under bilden skickade Christina en kärlekshälsning till brodern:

"Så här skulle bilden sett ut på min bror Kaj och mig i Hollywood! Tack för alla fina kommentarer om min älskade bror som var en fantastisk människa och lärare. "

Vad är Christina Schollin känd för?

Christina är känd som skådespelare både på filmduken och teaterscenen, men på senare år har många nog sett henne i realityprogrammet "Wahlgrens värld". Hon har bland annat medverkat i: 

  • Swing it, fröken (1956)

  • Änglarna, finns dom? (1961) 

  • Fanny och Alexander (1982)

  • Tre Kronor (1994 - 1999) 

  • Wahlgrens Värld (2016 -)

Tre generationer Wahlgren är med i programmet Wahlgrens värld.

Hur såg Christina Schollin ut som ung?

Många verkar vara nyfikna på hur Christina såg ut som ung. Här är några bilder som tagits under åren: 

Christina Schollin tillsammans med några skådespelarkollegor 1970.
Christina Schollin 1969.
Christina Schollin vinner en guldbagge 1969.

Är Christina Schollin sjuk?

Christina har på äldre dar både fått en artros-diagnos och problem med synen. Det sistnämnda har varit en kamp för Christina. 

I en intervju med Kristian Luuk i Min sanning från 2023 öppnade Christina upp sig om hur svårigheterna med synen påverkat vardagen:

– Jag har råkat ut för problem med gula fläcken. Jag kan ju inte titta på Instagram och jag är ju aktiv på Instagram, sa Christina Schollin då.

Har Christina Schollin barn?

Christina Schollin har fyra barn. Äldsta sonen Peter Wahlgren är född 1963.  Sedan har hon också Niclas Wahlgren, född 1965, Pernilla Wahlgren, född 1967 och Linus Wahlgren som kom till världen år 1976. 

Christina har tidigare berättat för Hänt att hon drömmer om att bo tillsammans med barn och barnbarn vid slutskedet av sitt liv: 

– Jag har sagt till mina barn: ”Ni får inte sätta in oss på ålderdomshem. Absolut inte.” Tanken är att de ska ta över det stora röda huset, som Benjamin sjunger om. Så bor vi på undantaget där nere, som man gjorde förr i tiden. Då bodde de gamla med de unga och det är så det ska vara, tycker jag.

Christina Schollin tillsammans med den nu bortgångne maken Hans Wahlgren samt deras barn Peter, Pernilla, Linus och Niclas.

Christina Schollins barnbarn 

Christina har massvis med barnbarn. Bland de mer kända barnbarnen finns Theo Wahlgren samt Oliver, Benjamin och Bianca Ingrosso, barn till dottern Pernilla Wahlgren. Hon har även Kit och Tim Wahlgren, söner till sonen Niclas Wahlgren. Sedan har hon även barnbarnen Colin och Linn, barn till Linus Wahlgren. Dessutom har sonen Peter Wahlgren två barn, men de håller sig – till skillnad från många av Christinas andra barnbarn – bakom rampljuset. 

Benjamin, Theo, Pernilla, Bianca och Oliver.

Christina Schollin om maken Hans Wahlgrens bortgång

I maj 2024 kom beskedet att Hans Wahlgren gått bort i cancer. Hans och Christina blev tillsammans som 19-åringar, och har hållit ihop sedan dess. Under sin tid tillsammans fick de tidigare nämnda barnen Peter, Niclas, Pernilla och Linus. 

På Instagram uttryckte Christina sin stora sorg efter makens bortgång

"Min älskade livskamrat. Sedan vi var 19 år gamla. Sorgen är oändlig. Men jag känner samtidigt sån lycka över att vi i familjen fick en så fin tid tillsammans när vi följde dig hela vägen till andra sidan….", skrev hon i inlägget. 

Hur mycket tjänar Christina Schollin? 

Enligt uppgifter från Skatteverket hade Christina Schollin en fastställd förvärvsinkomst på omkring 1 700 000 kronor under 2022. Delat på årets tolv månader ger det en lön på cirka 145 000 kronor i månaden. 

Lästips
Pernilla Wahlgrens miljonbolag – så mycket tjänar hon 

Så mycket tjänar prisbelönade och folkkära Benjamin Ingrosso 

Har Christina Schollin Instagram?

Ja, på Instagram heter Christina @christinaschollin