Nour El Refai och Henrik Schyffert om pausen: ”Började nästan böla”

Komikern Henrik Schyffert har haft en hel del saker för sig den senaste tiden, men inte stand up. Nu berättar han om pausen och hur Nour El Refai peppat honom att komma igång igen.

Nour El Refai och Henrik Schyffert har varit tillsammans sedan flera år tillbaka, de har en son ihop och sedan ett år tillbaka även en podcast. Något annat de har gemensamt är arbetet som komiker och alla erfarenheter på stand up-scenen, vilket de kommer in på i det senaste avsnittet av podcasten "Nours poddelipodd och Henrik".

Henrik Schyffert berättar att han nyligen gjorde sin första stand up efter en lång paus på över fyra år.

– Jag hade ju fruktansvärd ångest i helgen för efter fyra och ett halvt år hade jag bestämt mig för att göra stand up igen, säger han i avsnittet.

Även Nour El Refai berättar att hon tagit upp sin stand up igen, vilket fått henne att försöka peppa sin partner att göra samma sak.

– Jag vill ändå säga att jag har ju börjat köra stand up igen och har ju börjat såhär "Fan Henrik, det är ändå jävligt kul". Och du har bara sagt "Nej jag är färdig, det är för jobbigt", säger El Refai.

– Jag skyllde på att vi hade barn och corona, säger Schyffert som anledningar till att han gjort sin stand up-paus så pass lång som fyra och ett halvt år.

Men till slut så hände det. Schyffert var redo för sitt första gig på länge. Han berättar att han var oannonserad på helgens stand up-gig på Norra brunn, vilket resulterade i en förvånad men väldigt glad publik när konferenciern ropade upp honom på scen.

– De bara skrek. Jag började nästan böla, säger Henrik Schyffert.

– Jag har ju inte stått på scen på hur länge som helst.