Peg Parnevik om föräldrarnas flyttbeslut: "Sörjde"

Peg Parnevik och hennes syskon är uppvuxna i ett över 1 000 kvadratmeter stort hus i Florida, men som de sålde för ett par år sedan – något som Peg berättar var en sorg för henne. 

Peg Parnevik lever och verkar för närvarande i både USA och i Sverige. När hon är i Sverige bor hon i Stockholm och när hon är i USA spenderar stora delar av sin tid i Los Angeles. 

Men det är inte i varken Stockholm eller i Los Angeles hon vuxit upp. Uppvuxen är hon i Florida, där hon bodde tillsammans med sina syskon, Penny, Philippa och Phoenix, samt föräldrarna Jesper och Mia

Mia, Peg, Philippa, Penny, Phoenix och Jesper Parnevik framför husets pool.

Parneviks "Casa Mia" såldes för 65 miljoner 

Idag är samtliga barn i familjen Parnevik utflugna, men under uppväxten bodde de tillsammans i ett stort hus som de kallade "Casa Mia". Huset är 1 300 kvadratmeter stort och beläget precis vid stranden. När de byggde huset 2001 ska det ha kostat 65 miljoner kronor

2022, då det till slut bara var Mia och Jesper som bodde kvar i den gigantiska bostaden, sålde de villan för 67 miljoner kronor. 

"Sörjde huset" 

Föräldrarnas beslut att sälja barndomshemmet var något som påverkade barnen, det berättar Peg Parnevik i en intervju med Amelia

– Vi var där allihop sista gången vi stängde dörren och lämnade huset. Samtidigt kände jag att mamma och pappa inte kan bo i huset med tio sovrum. Vi barn har flyttat, har våra partners och karriärer. Jag sörjde huset, men också att bli vuxen på riktigt, säger hon till tidningen. 

– Vi är alla äldre och de är i sin pensionärsfas, även om pappa fortfarande spelar och mamma jobbar. Det är de två nu. 

Flyttat in i nytt hus i Florida 

Jesper och Mia Parnevik bor kvar i Florida, men i en annan, lite mindre bostad

Peg Parnevik har själv haft husplaner, närmare bestämt planer på att köpa hus – bredvid sina föräldrar – i Florida. Du kan läsa mer om det här.