Är det tillitsproblem – eller är han otrogen?

Delar ni lösenord med varandra? Foto: Pexels
Delar ni lösenord med varandra? Foto: Pexels

I forumtråden “Min man ska börja gå ut med sin tjejkompis på jobbet, ok?”, har läsarens sambo en kvinnlig kollega på jobbet som han börjat träna med. Det är väl inget konstigt att börja gymma med en kompis, eller?

Läs också: “Här är personen din partner troligtvis kommer att vara otrogen med”

Pojkvännen har en ny tjejkompis

I forumtråden "Skulle du bry dig om din man skaffat en NY tjejkompis?" gjordes en omröstning där 60% svarade att de skulle ogilla om deras partner skaffade en ny tjejkompis.

Majoriteten svarade att de inte har några problem om deras partner har tjejkompisar om vänskapen fanns innan relationen, medan nya vänskaper upplevs mer tveksamt.

Omständigheterna som spelar in är hur vänskapen kommit till, kompisens ålder och hur snygg hen är.

Träffa någon på jobbet

Det är inte ovanligt att man träffar sina kollegor oftare än den egna familjen. Ifall ens partner också har en tät kontakt med en kollega utanför jobbet, anser vissa att det kan vara att gå över en gräns och många menar att det är uppbäddat för otrohet.

Otrohet – tecken

Det kan vara svårt att lita på magkänslan. Patti Wood, författare och expert inom kroppsspråk, tipsar om vilka signaler som kan avslöja att en partner är otrogen.

1. Mobilen – hen ser till att skärmen ligger nedåtvänd och kanske bytt lösenord.

2. Distans – ett tecken är att hen fysiskt distanserar sig, som t.ex. inte myser kvar efter sex (om hen gjort det innan) och den kärleksfulla kramen har blivit en tafatt klapp på ryggen.

3. Mer medveten – hen groomar och fixar till sig mer än innan.

4. Handflatorna – öppna handflator är ett tecken på ärlighet, men hamnar händerna under bordet eller ner i fickan kan vara ett tecken på att hen inte är helt ärlig.

Läs också: “Så förlåter du otrohet: 5 steg du måste ta”

Källa: 11 Body Language Signals That Could Mean He’s Cheating