Påskpyssel

1. Pärlplattor

Ta fram pärlplattorna och låt barnen göra roliga hängen till påskriset. Använd en stor pärlplatta eller köp figurer av ägg eller påskharar från hobbybutikerna. Trä kreationerna i tråd och pynta påskriset!

Tips hur du gör - klicka här!

Bildkälla


2. Kaninöron

Gör söta kaninöron som barnen sedan kan leka med. Använd wellpapp, tyg, klister och pennor beroende på vad som finns hemma. Måla upp figuren på det hårdare papperet så kan barnen sedan klippa och klistra själva med lite instruktioner.

Tips hur du gör - klicka här!

Bildkälla


3. Söta kaniner av toarullar

Med toalettrullar, papper och färg kan ni göra söta påskkaniner. Måla tomma toarullar och klipp ut dekorationer av papper att klistra på. Om ni vill vara riktigt pyssliga kan ni även klistra på ögon, bomull och morrhår. Sätt kaninerna på ett fat med ris på så blir det ett fint påskpyssel att ha hemma!

Tips på hur du gör - klicka här!

Bildkälla


4. Kycklingar av glasspinnar

Perfekt pyssel om ni har en massa glasspinnar sparade. Måla pinnarna och klistra sedan ihop dem. Dekorera med plastögon och ut en näbb i papper.

Tips på hur du gör - klicka här!

Bildkälla


5. Fjärilar av klädnypor

Gör färgglada fjärilar att hänga upp i påskriset. Ni behöver bara klädnypor, silkespapper, sax, pennor och nålar med huvud på. Kläm ihop silkespapperet i klädnypan, måla ett ansikte och sätt fast nålar som öron. Enkelt men roligt pyssel för barnen där de kan göra det mesta själva!

Tips på hur du kan göra - klicka här!

Bildkälla


6. Måla ägg

En riktig klassiker men en bra sådan. Koka ägg och ta fram pyssel i form av målarfärg, pennor och glitter. Fantastiskt återkommande påskpyssel där barnen verkligen får använda fantasin och skapa sina verk.

Bildkälla: Shutterstock