5 saker du kanske inte visste om nappar

Tänker du att de flesta nappar är likadana och det egentligen inte spelar så stor roll vilken napp din bebis använder? Då har vi lite intressant fakta till dig!

En napp är mer än bara en liten plastsak – det finns en hel del kärlek och tanke bakom.

Här är 5 saker du kanske inte visste om nappar!

1. Alla Esskas nappar är tillverkade i Sverige, närmare bestämt i Lidköping vid Vänern. När ni använder Esskas nappar kan ni alltså vara helt säkra på var nappen kommer ifrån!

2. Nappars sugdel tillverkas i antingen naturgummi (även kallat naturlatex) eller silikon. Naturgummi är tåligare än silikon, men kan bli poröst efter ett tag och är känsligare för luft och ljus. Silikon påverkas inte av solljus eller luft, men är inte lika slitstarkt som naturgummi. Se därför till att ni kontrollerar napparna dagligen så att inte sugdelen sitter löst, har ändrat form eller känns klibbig.

3. Den första gången en napp omnämns är redan år 1473, av den tyske läkaren Bartholomäus Metlinger. Esska började tillverka sina nappar i Lidköping 1974, men startade redan 1904, men då fokus låg på sjukhusartiklar. Sedan 1974 ägnar de sig alltså åt det som betyder mest – de små barnen!

4. När bebisen är under 6 månader gammal bör ni använda en mindre napp. Esskas mininappar har en mindre sugdel och sköld, perfekt lämpad för de allra minsta.

5. Nappens sugdel finns i olika former, helt beroende på barnets tycke och smak. Välj mellan symetrisk som är mer rak med en rundare topp, eller anatomisk som är svagt böjd uppåt.

Läs mer om Esskas nappar här!

I samarbete med Esska