Andras skulle dokumentera pappaledigheten. Så bar det iväg...

HELTOKIGT FOTO FRÅN LIVET SOM PAPPALEDIG: Om du undrar hur livet för pappor på pappaledighet egentligen är, kommer du fortfarande undra efter att ha sett dessa bilder! Foto: Privat
HELTOKIGT FOTO FRÅN LIVET SOM PAPPALEDIG: Om du undrar hur livet för pappor på pappaledighet egentligen är, kommer du fortfarande undra efter att ha sett dessa bilder! Foto: Privat

Var less på alla vanliga bilder med familjeidyll på Facebook

– Jag försöker väl egentligen bara göra en parodi av mig själv som pappa, berättar Andreas Miezans.

Svensken som är bosatt i Tønsberg, Norge, har sedan april varit hemma på pappaledighet tillsammans med sonen Oscar (11 mån).

Under ledigheten har han både förfärats och underhållit sina vänner på Facebook med mer och mer uppseendeväckande fotografier av sig själv och sonen.

– Oscar har aldrig blivit utsatt för någon som helst fara. Alla bilder är photoshoppade, något man ibland ser väldigt tydligt. Alla bilder av mig och Oscar tas separat och klipps därefter ihop i photoshop, försäkrar Andreas.

LÄS OCKSÅ: Du kommer inte tro vad dessa pappor använder ledigheten till

Less på de typiska barnbilderna på Facebook

Han berättar att huvudorsaken till att han har tagit dessa helgalna fotografierna, är att han ville låta familj och vänner följa pappaledigheten på ett lite annorlunda sätt.

– Dessutom så vet jag inte hur många gånger jag har hört folk säga att de är less på alla typiska barnbilder som läggs upp på Facebook, där man ivrigt ska tävla i vem som är sötast, vem som tar sitt första steg eller äter fast föda först, berättar han.

– Dessa bilder är ironiskt menade, pappaledigheten är inte en semester så som en del av bilderna visar - långt ifrån!

– Vi har ju många härliga stunder tillsammans såklart, men det var tuffare att vara pappaledig än vad jag trodde. Samtidigt får ju alla pappor ett mer eller mindre «färdigt» barn när vi tar ledigheten. Det svåraste arbetet har mammorna redan gjort, säger Andreas.

LÄS OCKSÅ: Kreativa sätt för att berätta att man är gravid

Redan planerat nästa ledighet

Andreas hoppas att dessa bilder är något han och Oscar kommer ha glädje av och skratta åt i framtiden. Nu är pappaledigheten snart slut, men han har redan gjort planer för en möjlig nästa ledighet.

– Den lilla tid vi får tillsammans under pappaledigheten är väldigt viktig för att far och son ska få en bra kemi, jag försöker bara att ta det hela ett steg vidare, ler han.

LÄS OCKSÅ: 12 galna saker föräldrar gör för sina barn

Så här är livet under pappaledigheten: