Magdalena Anderssons son ryter ifrån – försvarar sin mamma

Magdalena Andersson fick minst sagt en rörig start som framröstad statsminister. Där för att försvara henne när det stormar är hennes son, Björn Friberg.

Magdalena Anderssons son, Björn Friberg, försvarar sin mamma på sociala medier.
Magdalena Anderssons son, Björn Friberg, försvarar sin mamma på sociala medier.

Magdalena Andersson kan vara en av de mest aktuella personerna i Sverige just nu. I onsdags firade hon, och många med henne, att hon röstats fram till Sveriges första kvinnliga statsminister.

Magdalena Andersson avgick 7 timmar senare

Bli en del av Familjeliv!

De senaste nyheterna, de hetaste forumtrådarna och Familjelivs exklusiva nyhetsbrev. Bli medlem gratis här.

Men redan sju timmar efter att hon valdes som statsminister tvingades hon avgå då en koalitionsregering, enligt praxis, bör avgå om ett parti lämnar regeringen – vilket Miljöpartiet valde att göra efter att oppositionens budget klubbades igenom.

"Gå inte på hennes spinn"

Att Magdalena Andersson är namnet på allas läppar just nu är det ingen tvekan om – inte minst hos andra politiker. En av dem som talat om Magdalena Andersson är Moderaten och den före detta ledarskribenten Susanna Silfversköld, rapporterar Svensk Damtidning. På sociala medier uttrycker hon sina åsikter om socialdemokraten:

“Magdalena Andersson har varit i Socialdemokraternas absoluta makttopp under 8 års tid. Allt hon lovat att göra nu, har hon haft möjlighet att driva igenom förut. Gå inte på hennes spinn", skriver hon.

Sonen försvarar Magdalena Andersson

"Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?

Diskutera vidare er relation till föräldrar som vuxna barn här.

Uttalandet väckte känslor hos ingen mindre än Magdalena Anderssons son, Björn Friberg. Han ska också vara politisk engagerad, och på sin twitter beskriver han sig själv som “antagligen definitionen av gråsosse, och lite av en flygnörd”.

När Björn Friberg läser om vad som skrivits om mamma Magdalena Andersson, väljer han att försvara han henne på sociala medier:

“Tänk om du, någon gång bara testade att inte dra de billigaste poängerna hela tiden. Typ som Anna Kinberg Batra gjorde och önska grattis. Man behöver inte hålla med om allt för att vara en trevlig person någon gång då och då", skriver Björn Friberg.

Magdalena Andersson om familjen

Magdalena Andersson och maken Richard Friberg har utöver sonen Björn Friberg, en dotter tillsammans. I en intervju med Svensk Damtidning berättar Magdalena Andersson om relationen till sina barn:

– Familjen är en trygg och rolig plats. När jag var yngre förstod jag inte hur fantastiskt roligt det är att ha barn, men jag älskar verkligen att umgås med dem, att ha våra middagsdiskussioner, gå långa skogspromenader eller bara kolla på Rapport tillsammans, säger Magdalena Andersson i intervjun.