Måns Zelmerlöws bild på Ciara och sonen väcker ramaskri: "Inte kompatibelt..."

Måns Zelmerlöws följare är minst sagt på alerten när det publiceras foton på familjen – och Zelmerlöws semesterbilder är inget undantag. Nu rasar följarna på Ciara Zelmerlöw agerande med sonen.

Måns Zelmerlöws bild på Ciara och sonen Ossian väcker starka reaktioner hos följarna.
Måns Zelmerlöws bild på Ciara och sonen Ossian väcker starka reaktioner hos följarna.

Måns och Ciara Zelmerlöw delar frekvent med sig av sin vardag på sina sociala medier. Familjens senaste solsemester är inget undantag – något som av inläggens kommentarer och gillamarkeringar att döma är mycket uppskattat av parets följare. Men med många åskådare kommer också en hel del åsikter.

Zelmerlöw delar bilder från familjesemestern

Under ett av de inlägg som visar flera bilder från Zelmerlöws familjesemester har kommentarerna och därmed även synpunkterna strömmat in.

Det är allt från tankar om att en av Måns söner, Albert, är så lik honom, till att flytvästarna inte är på under familjens båttur.

Men det är en tanke som återkommer extra mycket i kommentarsflödet. Det handlar om Måns fru, Ciara Zelmerlöw, som gör något som ställer till det i tanken hos följarna.

Måns Zelmerlöws bild på Ciara skapar reaktioner hos följarna

På en av bilderna syns nämligen Ciara hålla i ett glas vin. Detta sker samtidigt som hon ammar parets yngste son – en kombo som väcker ramaskri hos en del följare.

"Vin? Och ammar??"

"Amning är inte kompatibelt med vin"

"Hoppas att det är alkoholfritt vin i glaset när hon ammar..."

"Otroligt fina bilder, men att amma å dricka rödvin?"

Och visst är det så, att det råder delade meningar kring intag av alkohol när man ammar. Men vad säger egentligen forskningen?

Kan man amma och dricka alkohol?

Enligt Rebecca Nilsson, leg. barnmorska, finns det inga medicinska risker med att dricka alkohol när man ammar. Enligt Nilsson är den alkoholmängd som passerar över i bröstmjölken så pass liten att den i sig inte påverkar barnet. Däremot kan man ha i åtanke att det är olämpligt att en förälder som är mycket berusad tar hand om en liten bebis – oavsett om hen ammar eller ej.

– Ofta läggs skulden på den ammande föräldern men inte den andra eller den som flaskmatar. Det är såklart helt felaktigt. Alla föräldrar har lika stort ansvar över sina barn. Om du som förälder inte vill att din ammande partner ska dricka ett glas vin, då kanske även du bör avstå, menar barnmorskan.

Ytterligare en punkt att tänka på är att små bebisar aldrig bör samsova med en person som druckit alkohol. En vuxen kan råka lägga sig på barnet eller täcka för barnets ansikte och den risken är högre efter alkoholintag.

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer kan en person som ammar amma och dricka måttliga mängder alkohol, det vill säga – enligt nuvarande forskning och de rekommendationer som finns idag – ett till två glas vin, en till två gånger i veckan.

Du kan läsa mer om alkohol och amning här.