Nour El Refai om tuffa uppväxten: "Fanns en skam"

Nour El Refai har sonen Sami tillsammans med Henrik Schyffert. Nu öppnar hon upp om sin egen uppväxt som kantades av stress och fattigdom – något som hon inte vill att sin son ska behöva uppleva.

När Nour El Refai gästar
När Nour El Refai gästar "Weekend hos Zia" berättar hon om uppväxten som kantades av fattigdom.

Nour El Refai levde länge som särbo med sin partner Henrik Schyffert, men när paret fick barn byttes särbolivet snabbt ut mot ett liv i samboskap. El Refai har tidigare berättat om hur de fördelar som kommer med att ha två hem snabbt förändrades till nackdelar efter sonen Samis födsel.

– Efter barn fortsatte vi ändå ett tag men då försvann fördelarna och det blev bara jobbigt. Nu är det som att "gud varför har vi inte gjort det här innan, vad enkelt det är", har Nour El Refai tidigare berättat.

Läs mer: Dante Zias hemlighetsfulla svar på partner-frågan: "Olyckligt kär"

Nour El Refai om uppväxten: "Tyckte synd om min mamma"

När Nour El Refai gästar Dante och Oscar Zia i TV4-programmet "Weekend hos Zia" berättar hon om sin uppväxt som kantades av stress och till viss del otrygghet, detta till följd av sin mammas särboskap. Känslorna under uppväxten är en orsak till att särboskapet med Henrik byttes mot samboskap, menar Nour. Upplevelsen av stress och otrygghet har även gjort att hon själv väljer att lägga stor vikt vid att skapa största möjliga trygghet för sin son, Sami.

– Det var stressigt som barn. Det fanns en massa grejer som man inte hade, så det har blivit mycket viktigare att skapa det för barnet. Han ska få det inte jag kunde få.

Hon tillägger att det var fattigt i hushållet hon växte upp i, vilket gjorde Nour orolig som liten.

– Det var fattigt och att jag kände det ofta som barn. Det fanns en skam och jag tyckte synd om min mamma som kämpade så mycket för att få pengarna att räcka till.

– Det ska han slippa, säger Nour El Refai och syftar på sonen Sami.