Sofi Fahrman om första tiden med sonen: "Tillbringat hela sommaren med honom på sjukhus"

Sofi Fahrman och Filip Engelbert fick en son tidigare i somras. Bebisen valde att komma några veckor för tidigt, vilket innebar att familjen fick tillbringa stora delar av sommaren på Huddinge sjukhus. I sin podcast väljer nu den nyblivna tvåbarnsmamman att berätta om sonens tidiga ankomst och om tiden på neonatalavdelningen.

Det var tidigare i somras som Sofi Fahrman och Filip Engelbert fick en son, som föddes alldeles för tidigt – något som Fahrman nu väljer att berätta om i sin podcast.
Det var tidigare i somras som Sofi Fahrman och Filip Engelbert fick en son, som föddes alldeles för tidigt – något som Fahrman nu väljer att berätta om i sin podcast.

Det var tidigare i somras som Sofi Fahrman och Filip Engelbert blev föräldrar till en son. I samband med förlossningen, som skedde tidigare än beräknat, valde den nyblivna tvåbarnsmamman att pausa sin sociala kanaler och sin medverkan i "Trettio plus trevar", podcasten hon har tillsammans med Tove Norström och Klara Doktorow.

Läs mer: Beskedet till gravida Sofi Fahrman: "Får inte träffa någon"

Sofi Fahrmans son föddes i en tidigare graviditetsvecka än bäreknat

Sofi Fahrman har sakta men säkert valt att komma tillbaka till vardagen igen, något hon pratar om i det senaste avsnittet av podcasten.

– Att gå från det som har varit mest psykiskt och fysiskt påfrestande man har gjort till att "nu ska jag vara med i en schampo-reklam", "nu ska jag sätta mig och podda" och "nu har jag vissa saker som är låsta i kontrakt som jag ska genomföra". När kan man bara sätta på start igen? Det har jag insett att det kan jag inte, men jag gör så gott jag kan, säger hon.

Spenderat sommaren på sjukhus efter sonens prematurfödsel

Fahrman berättar om sonens tidiga födsel, men väljer att inte avslöja i vilken graviditetsvecka hon var i när bebisen föddes.

– Han tyckte det var skittråkigt att ligga i min mage och gjorde då en väldigt tidig entré, vilket resulterade i att vi har tillbringat hela sommaren tillsammans med honom på sjukhus, säger hon och tillägger sedan:

– Hela den här neonatalvården visste jag ingenting om, eller att vara prematurförälder innan jag hamnade i det. Det var inte ens med på min lista över saker jag oroade mig över. Jag oroade mig över helt andra grejer.

Hon tillägger att att allt är okej med bebisen nu och att han nu har passerat sitt beräknade födelsedatum, men utanför magen.

– För att han är en liten krigare, precis som sin morsa, säger Tove Norström.

– Ja, jösses vad han är det. Herregud vad han är det, svarar den nyblivna tvåbarnsmamman.