Sofi Fahrman om livet som prematurförälder – och att få barn vid 43

Sofi Fahrman, 43, och Filip Engelbert, 52, välkomnade nyligen sin son till världen. Pojken gjorde en tidig entré och har nu hunnit bli hela fyra månader. Nu berättar den nyblivna tvåbarnsmamman om hur hon upplever livet förälder till en liten nyfödd.

Sofi Fahrmans och Filip Engelberts son, som föddes prematurt, har hunnit bli fyra månader gammal. Nu berättar tvåbarnsmamman om livet som småbarnsförälder.
Sofi Fahrmans och Filip Engelberts son, som föddes prematurt, har hunnit bli fyra månader gammal. Nu berättar tvåbarnsmamman om livet som småbarnsförälder.

Tidigare i år avslöjade influencern och entreprenören Sofi Fahrman att hon var gravid med sitt andra barn. Men förlossningen startade flera månader för tidigt, något som tvingade paret Engelbert-Fahrman att spendera en stor del av sommaren på sjukhus.

– Hela den här neonatalvården visste jag ingenting om, eller att vara prematurförälder innan jag hamnade i det. Det var inte ens med på min lista över saker jag oroade mig över. Jag oroade mig över helt andra grejer, sa Fahrman i ett tidigare avsnitt av podcasten "Trettio plus trevar".

Läs mer: Beskedet till gravida Sofi Fahrman: "Får inte träffa någon"

Filip Engelberts och Sofi Fahrmans son föddes prematurt

Nu har Sofi Fahrmans och Filip Engelberts son hunnit bli fyra månader, men skulle egentligen precis ha kommit ut, något hon berättar om i det senaste avsnittet av den tidigare nämnda podcasten.

– Bebis mår bra. Han är som en liten nyfödd nu, kan man säga.

Sofi Fahrman har dottern Lilly, 9, sedan ett tidigare förhållande. Den första tiden med dottern skiljer sig avsevärt från första tiden med nyfödde sonen, berättar Fahrman i podcasten. Men det handlar inte bara om att familjens senaste tillskott föddes för tidigt. Ytterligare en faktor som gör att de skiljer sig åt handlar om den nyblivna tvåbarnsmammans ålder.

Sofi Fahrman om att bli mamma igen vid 43

När Sofi Fahrman blev mamma för första gången var hon 34. Nu, nästan tio år senare, är hon 43. Det faktum att hon blivit nästan tio år äldre sedan hon hade ett spädbarn senast visade sig vara en utmaning, inte minst när det handlar om energi och trötthet.

– Saker och ting kostar ännu mer nu. Är det värt att ta den kvällen, nattliga expeditionen. Där blir det väl mer att man känner att det är en fyra och en trea det står och inte tvärtom på tårtan, berättar Sofi Fahrman i podcasten.

"Landat"

Men att vara 43 och ha en nyfödd bebis kommer även med fördelar, menar Fahrman:

– Det är så mycket som man klarat av och lagt bakom sig. Att man inte är mitt uppe i allt i livet på något sätt.

Hon tillägger:

– Nu kan jag känna att man har landat i massa vilket för att det känns så himla skönt att det är nu man kan rulla ut vagnen.