Bianca Ingrosso om livshotande tillståndet: "Har blödande magsår"

Bianca Ingrosso har under de senaste dagarna mötts av massiv kritik i sitt kommentarsfält efter att hon publicerat en bild på sig själv där många av henne följare ansåg att hon "blivit för smal". Nu berättar influencern att en av orsakerna bakom den eventuella viktnedgången är att hon lider av blödande magsmår.

Bianca Ingrosso slår tillbaka mot påståenden om retuschering och berättar att hon lider av blödande magsår.

Det var i samband med att Bianca Ingrosso, 27, publicerade en bild på sin Instagram där hon poserar med en häst, som kommentarerna haglade in:

"Du är redan smal... Varför retuscherar du bilder? Man väcker falska ideal hos unga tjejer och alla som nu säger att det inte är så är dumma. Alla kan se att bilderna är retuscherade", kommenterar en person.

"Retouch big time... Väldigt dålig sådan. Du är en fantastisk förebild... Be yourself!", kommenterar en annan.

Bianca Ingrosso dementerar påståenden om retuschering

Efter påståendena om att Bianca skulle ha retuscherat den nämnda bilden valde hon att själv kommentera under inlägget:

"Haha det är mobilbild och jag har inte redigerat den", skrev hon då.

En stund därpå valde Ingrosso att publicera en bild på sin Instagram Story där hon avvisar samtliga påståenden som strömmat in under bilden.

Posten inleds med att hon bekräftar att hon sett "alla vidriga kommentarer" och understryker än en gång att bilden inte är retuscherad.

"Jag har alltid haft en väldigt liten och smal midja och jag har inte mått bra på flera månader nu vilket tyvärr resulterar sig i att jag gått ner en del i vikt.", tillägger hon.

Lider av blödande magsår

Men det är inte bara genetik som spelar in, hon berättar även att hon drabbats av blödande magsår, vilket enligt 1177 Vårdguiden är ett allvarligt tillstånd som kan bli livshotande.

"Jag har även blödande magsår sedan något år tillbaka vilket även det gör att man går ner i vikt."

Avslutningsvis poängterar hon att det som visas på den kritiserade bilden är "möjligtvis ett dåligt välmående".