Carina Berg om makens sjukdom: "Flummig diagnos"

I början av sommaren blev Carina Berg inlagd på sjukhus efter att hon kollapsat i en mataffär. Nu berättar programledaren att hennes man, Erik Berg, blivit sjuk.
— Nu orkar jag inte med din familj, det är den ena sjukdomen efter den andra, säger Carolina Gynning i podcasten "Gynning och Berg".

Erik Berg har drabbats av borrelia. Det berättar Carina Berg i sin podcast
Erik Berg har drabbats av borrelia. Det berättar Carina Berg i sin podcast "Gynning och Berg".

I det senaste avsnittet av podcasten "Gynning och Berg" kommer Carina Berg in på att hon har det rätt kämpigt just nu. Båda hennes barn är sjuka i feber, hon lider av sömnbrist och som om det inte vore nog: Hennes man, Erik Berg, har drabbats av borrelia.

– Här sitter jag ändå. Jag har två barn med 39 graders feber, jag har inte sovit sedan 2019 och min make har borrelia, berättar hon i avsnittet.

– Nu orkar jag inte med din familj, det är den ena sjukdomen efter den andra, säger Carolina Gynning och refererar till att Carina Berg nyligen kollapsade och fick läggas in på sjukhus.

Erik Berg sjuk i borrelia

Carina Berg berättar att hon under de senaste månaderna märkt att hennes make varit trött och hängig, men att hon misstänkte att han smittats av en vanlig "förskolebacill". Därefter fick Erik Berg både ont i huvudet och väldigt ont i höfterna, berättar Carina Berg.

– Så jätteont i huvudet, ont i lederna, ont i höfterna och ont i revbenen. Sedan sa han "Jag har så himla ont i armen", så drog han upp och jag bara "Men det där jättestora röda området med en prick i mitten, vad är det?"

– Jag blev ganska orolig. Jag har börjat bli ganska orolig av mig, säger Berg i avsnittet.

"Flummig diagnos"

När Erik Berg uppsökte läkare ska de ha bekräftat att det är borrelia han drabbats av.

– Det var en ganska flummig diagnos tycker man, säger Carina Berg.