Erik Videgård har opererats – fina stödet från Jenny Alversjö 

Stjärnkocken tillika "Nyhetsmorgon"-profilen Erik Videgård har genomgått en operation, något han skriver om på sociala medier. 

Erik Videgård.

Stjärnkocken Erik Videgård, 63, syns frekvent i TV4:s populära morgonprogram "Nyhetsmorgon" där han lagar mat, ofta till programledaren Jenny Alversjö, 50. 

Jenny och Erik är goda vänner, och har dessutom drivit podcasten "Matresan" ihop. 

Jenny Alversjö.

Inte tid med kärlekslivet 

Vid sidan av jobbet som kock – han ligger bakom populära restauranger som Videgård, East och Halv trappa plus gård – har han även ett familjeliv som inkluderar tre barn. 

Erik Videgård har även varit gift tre gånger, men idag är kockens kärleksliv lugnt och stilla. Till Svensk Dam har han tidigare berättat att han inte har hinner lägga tid på sitt kärleksliv i dagsläget: 

– Det är obefintligt kan man säga. Jag hinner inte. Och skulle inte orka med mig själv som partner som det ser ut just nu, säger han till tidningen

Kärlekslivet håller han till synes lågt med, däremot har hans tre barn en stor plats i Erik Videgårds liv. 

Barnens stora betydelse för Videgård 

När Videgård under en söndag var "Nyhetsmorgon" som gäst, och inte som matlagare, berättade han hur mycket barnen WilmaMax och Felicia betyder för honom. 

De var dessutom ett stort stöd under den tuffa tid då han genomgick cellgiftsbehandlingar och strålningar till följd av en cancertumör som upptäcktes i kockens vänstra tonsill 2010. 

– "Hands down", jag hade inte klarat mig utan dem, sa Videgård under i "Nyhetsmorgon". 

Fick cancer 2010 

Cancern som upptäcktes 2010 påverkade även Erik Videgårds käkben. Den hade börjat dö, vilket resulterade i käken plötsligt gick av sommaren 2011. För att rädda käken fick han en tryckkammarbehandling – en behandling som tyvärr inte gav den önskade effekten. 

Han tvingades då genomgå en operation för att skapa en ny käke. Efter återhämtningsprocessen ansågs Erik vara frisk, men hans vänster ansiktshalva förändrades utseendemässigt och förlamades. 

Har opererats 

I ett inlägg på Instagram berättar nu Videgård att han genomgått ytterligare en operation, den här gången för att rekonstruera sin mun. 

"Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren. Några undrande, vilket är helt ok, och några förlöjligande, vilket känns sådär. En operation efter biverkningar av strålningsbehandling gjorde att jag tappade all känsel i en fjärdedel av ansiktet. Det gör att det kan hända lite vad som helst där utan att jag känner det.", skriver han i inlägget och fortsätter:

"Igår fick jag hjälp av de fantastiska plastikkirurgerna på Karolinska att fixa till en del av munnen. Nu kan jag dricka som en vanlig människa, utan läckage. Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika ”löjlig” ut längre… Haha!"

Stödet från Alversjö 

Under inlägget har det strömmat in kommentarer från följare som skickar kärlek till stjärnkocken. En av dem som kommenterat är nämnda Jenny Alversjö: 

"Finast och coolast av alla. Varje dag och hela tiden sen en sensommardag på 60-talet", skriver hon.

"Love you!", har Videgård svarat.