Lasse Berghagen är död – blev 78 år

Lasse Berghagen har lagt ner gitarren för gott. Den folkkära artisten har avlidit, uppger familjen för TT. Berghagen blev 78 år.

Lasse Berghagen har gått bort.
Lasse Berghagen har gått bort.

Lasse Berghagen död – familjen bekräftar

Lasse Berghagen avled vid elvatiden på torsdagen. 

"Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån", skriver familjen i ett mejl till TT.

Lasse Berghagen låg nedsövd i flera veckor efter operationen, men vaknade i slutet av september. Fast komplikationerna kvarstod och han avled på sjukhuset, uppger hans dotter Malin Berghagen för TT.

Drabbades av hjärtproblem

Det var i somras som den folkkära artisten drabbades av hjärtproblem och fick ställa in sin medverkan på Västerviks visfestival. I stället lades han in på sjukhus.

Då visste han inte hur länge han skulle behöva vara inlagd.

– Jag har ingen aning faktiskt. Det är en infektion och då går det inte att sia om någonting så då får man avvakta och se, sade han till Expressen.

TV4 sände hyllningsprogram om Lasse Berghagen

På grund av sjukdomsläget avvaktade TV4 med att sända det avsnitt av programmet "Vilket liv!" med Renée Nyberg där Berghagen skulle hyllas.

Avsnittet skulle visas i september, men till slut kom kanalen överens med familjen att sända programmet den 8 oktober.

"Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet. Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se denna hyllning till honom. Och han behöver allt stöd han kan få", skrev Malin Berghagen på Instagram och tackade samtidigt för stödet från både TV4 och fansen.

Avsnittet sågs av en miljon tittare och blev en sorts avsked i tv för Lasse Berghagen som lockade storpublik som programledare för "Allsång på Skansen" på 90- och 00-talet.

Kristin Kaspersen om Lasse Berghagens bortgång: "Som du kämpat"