Pernilla Wahlgren om plötsliga anfallet: "Faller"

För några år sedan drabbades Pernilla Wahlgren, 54, av kristallsjukan. Sjukdomstillståndet kan orsaka kraftig yrsel och illamående, något som drabbar reality-profilen under ett avsnitt av "Wahlgrens värld".

Pernilla Wahlgren lider av kristallsjuka. I ett avsnitt av "Wahlgrens värld" får tittarna se när Pernilla Wahlgren får ett anfall och känner sig både yr och illamående – dessutom besöker hon tandläkaren under tiden hon känner sig yr och mår riktigt illa.

I det aktuella avsnittet berättar Wahlgren att hon fått ett anfall till följd av sin kristallsjuka, vilket lett till att hon känt sig mycket yr, illamående och haft väldigt ont i huvudet.

–Jag har inte ätit någonting på nästan två dygn, säger Pernilla Wahlgren i programmet.

Pernilla Wahlgren om sjukdomstillståndet: "Känns som man faller"

Som pricken över i:et under detta sjukdomstillstånd blev Pernilla Wahlgren tvungen att besöka sin tandläkare för en liten koll. Ett tandläkarbesök var dock något som visade sig inte passa särskilt bra ihop med kristallsjukan.

– Nu ska jag då ha någon som rotar runt i min mun och dessutom lutar man ju bakåt i en tandläkarstol, och det är inte optimalt när man har kristallsjukan kan jag säga, säger hon i avsnittet.

Pernilla tillägger:

– Alla som haft kristallsjukan vet att när du har haft det så vänder du dig långsamt hela tiden för du är så rädd att det kommer sådär, att det känns som att man faller.

Läs mer: Pernilla Wahlgren om sjukdomen: "Viktigt att visa att livet inte bara är på topp"

När det är dags för Pernilla "Wahlgrens värld" avsnitt 5, säsong 12, går att streama på discovery+ torsdag 29 september och sänds på Kanal 5 torsdag 13 oktober kl 20:00.