Risvatten för håret: Allt du vill veta

Redo att testa något nytt? Riskur för håret är en metod som blivit mycket populär på senaste tiden. Här är allt om metoden!

Foto: Goffkein Pro / Shutterstock

Risvatten är ett hemligt skönhetsknep som får ditt hår att växa. Men hur gör man egentligen risvatten? Det är inte så svårt som man kan tro. Vi guidar dig genom processen.

Vad är risvatten bra för?

Risvatten är precis var det låter. Ris och vatten, inget annat! Det sägs att risvatten främjar hårets växtfas och gör det både glansigare och fylligare. Risvatten innehåller en stor andel stärkelse vilket ger håret dessa positiva effekter. Riset innehåller också aminosyror, B vitamin, E vitamin, mineraler och antioxidanter.

Hur gör man en risvatten-kur för håret?

1. Använd helst ett ekologiskt ris
2. Blötlägg 2 deciliter ris i två deciliter vatten. Låt riset stå under ett dygn i rumstemperatur. Vattnet blir med tiden grumligt och det är näringen som gått ur riset.
3. Sila bort riset från vattnet.
4. Häll upp risvattnet i en flaska.

Risvatten hårbehandling. Så här gör du!

När riset är färdigt och upphällt i en flaska kan man köra igång sin behandling.

1. Tvätta håret med schampo.
2. Applicera risvattnet jämnt över håret och massera in i hårbottnen.
3. Låt verka i en timme och skölj sedan ut risvattnet
4. Avsluta med balsam.

Risvatten resultat

Det finns mängder med tips på hur du kan få ett längre och tjockare hår. Många använder sig av risvatten med tanke på alla dess fördelar. Denna skönhetsritual härstammar från forntida Asien där många av kvinnorna fortfarande använder sig av risvatten för att främja hårväxten. Men fungerar verkligen denna metod? Det finns ingen forskning bakom, men många upplever positiva resultat.

I en tråd på Familjelivs forum kan du diskutera risvatten-metoden med medlemmarna.