Tittarna kritiserar nya draget i Biggest loser: "Helt värdelöst"

Årets säsong av "Biggest loser" har mötts av en del kritik av tittarna, som menar att ett av programmets nya drag är orättvist. Nu svarar TV4 på kritken.

"Biggest loser" möts av kritik från tittare som menar att det är orättvist.


Årets säsong av "Biggest loser" har redan bjudit på en hel del dramatik. Årets deltagare tar sig an tävling efter tävling och visar gång på gång att de klarar mer än vad de tror.

Deltagarna är uppdelade i två lag och tillsammans antar de olika utmaningar, både individuella och gemensamma sådana – inte minst i det röda laget som i och med sina tävlingsförluster fått en nackdel under programmets gång.

Stora utmaningar i "Biggest loser"

Det andra laget, det grå, har nämligen vunnit många tävlingar och har därför haft förmånen att träna i ett gym tillsammans med Pischa, årets personliga tränare i "Biggest loser".

Det förlorande laget däremot, har därför blivit tvungna att ta sig an den tuffa utmaningen att träna utomhus, själva och helt utan en tränare.

Pischa ensam tränare i "Biggest loser" 2023

Under tidigare säsonger har deltagarna fått träna med två tränare. Årets tränare Pischa har tidigare varit tränare tillsammans med Mikael Hollsten. Hollsten har i sin tur tidigare varit tränare tillsammans med Sabina Dufberg.

Att enbart hälften av deltagarna fått träna inomhus, i ett gym med en personlig tränare har väckt starka reaktioner hos tittarna.

Läs mer: Därför lämnade Sandra "Biggest loser" – efter doktor Mikaels hårda ord

Tittarna kritiserar nya upplägget

På programmets sociala medier strömmar det nu in kommentarer från tittare som menar att det faktum att det endast är det lag som vinner som får träna på gymmet med Pischa är ett orättvist och ett "dåligt" upplägg.

"Gillar inte riktigt produktionens upplägg denna säsong. Verkar mer gå ut på att stjälpa än att hjälpa"

"Mycket dåligt upplägg, varva istället grupperna att få vara på gymmet och försök få bra stämning i programmet"

"Varför ska de bli behandlade med straff när dom äntligen fått en så stor chans att få leva ett längre liv? Kör på med alla så hårt som möjligt istället, man känner ju glädje med dom när det blir viktras på vågen"

"Jag tycker alla ska få samma chans till en förändring då de sökt till programmet för att faktiskt få hjälp"

"Upplägget med en tränare som dessutom bara kan gynna ett lag är ju helt värdelöst. Precis som kommentarerna här under så håller jag med om att ni borde låta alla få alla verktyg för att lyckas med en viktnedgång nu då dom faktiskt fått chansen. Gör om gör rätt"

"Har svårt att se poängen med att halva styrkan "vinner" gymmet. Är inte tanken att hjälpa, motivera och puscha SAMTLIGA deltagare till viktnedgång och en hälsosam och sundare livsstil???? Vad vinner man på att stoppa halva styrkan från gymmet och all hjälp o peppning där ??"

"Ganska dumt att ni inte låter alla får ha Pischa eller egen Pt på gymmet, tanken är väl ändå att de ska få hjälp med att få verktyg och redskap för ett hälsosamt liv?? Nej en dålig förändring tycker jag!!"

TV4:s svar på kritken

I ett mejl till Familjeliv säger Sofia Fritze, pressansvarig på TV4, att de uppskattar tittarnas engagemang och att de hoppas på att de fortsätter titta på programmet:

"Det är kul att programmet engagerar och att tittarna har åsikter. Programmet och tävlingsmomenten utvecklas hela tiden och vi hoppas tittarna hänger med på våra otroliga deltagares resa under resten av säsongen."