Nålar hittades i skolmat – nu varnas eleverna

Nålar i skolmaten – det är vad man hittat under flera tillfällen på Kvarnbackens skola i Borgå i Finland. Nu varnas skolans elever för undvika att någon kommer till skada.

Under hösten har man upptäckt flera nålar i lunchen på en skola i Finland.
Under hösten har man upptäckt flera nålar i lunchen på en skola i Finland.

Tidigare under hösten upptäcktes en nål i maten på en skola i finska Borgå. Bara några dagar efter fyndet hittade man ytterligare nålar i skolmaten, och efter det har flera nya nålar upptäckts. Detta trots att skolan tillsatt extra övervakning i skolmatsalen.

Nu ska den finska skolan även ha kallat in polis för att se över ärendet, rapporterar tidningen Östnyland. Även barnen har fått tydliga direktiv för att förhindra att någon kommer till skada:

– Barnen har fått tydliga råd att se igenom sin mat noga när de äter, det var därför den här tredje nålen hittades. Det här är oerhört tråkigt och vi tar situationerna på stort allvar. Som tur är har ingen kommit till skada, säger utbildningsdirektör Rikard Lindström till tidningen, något Newsner tidigare skrivit om.

Eleverna ska enligt uppgift inte heller få ta mat själva längre och dörrarna in till matsalen hålls låsta, allt för att skollunchen ska få vara fri från nålar.