Snabb middag för barn – enkla, näringsrika och roliga idéer

Vid dagens slut är det få saker som slår en snabb, enkel och barnvänlig middag. När barnen är hungriga och du har bråttom, vill du ha recept som är enkla att följa, näringsrika och goda. I den här artikeln delar vi några av våra favoritrecept.

snabb middag barn
Snabba middagstips för barn

När du har bråttom, är det extra viktigt att ha några snabba, enkla recept i bakfickan som du vet barnen kommer att älska. Här är några av våra favorit-recept:

Snabba quesadillas

  • Fyll en tortilla med ost och andra ingredienser som dina barn älskar, vik på mitten, stek på båda sidorna tills osten smälter - en snabb och lätt måltid är klar! För extra protein, tillsätt kokta bönor eller kycklingbitar.

Pasta med tomatsås

  • Pasta med en enkel tomatsås är en riktig räddare i nöden. Koka pastan medan du värmer upp såsen - på 15 minuter har du en balanserad måltid som barnen kommer att älska.

Äggröra med grönsaker

  • En snabb och näringsrik middag kan vara så enkel som en äggröra. Vispa upp några ägg, tillsätt lite salt, stek i panna med smör och blanda i lite hackade grönsaker för extra näringsämnen.

Fiskpinnar och sötpotatis pommes

  • Fiskpinnar är snabba att tillaga i ugnen och ett bra sätt att få barnen att äta fisk. Servera med sötpotatis pommes som du snabbt kan göra i ugnen för en hälsosamare variant av pommes frites.

Pitabröd med kyckling och grönsaker

  • Stek några kycklingbitar, hacka upp några grönsaker, värme upp några pittabröd och låt barnen fylla sina egna för en snabb och god måltid.

Att hitta snabba och enkla middagar som även är barnvänliga behöver inte vara svårt. Med dessa recept i ditt repertoire kan du snabbt sätta en näringsrik och god middag på bordet som barnen kommer att älska.

Läs mer: Enkel middag för barn – enkla och näringsrika tips