7 tips för att väcka varandras sexlust – med mat

Så kan ni väcka sexlusten – med mat. Foto: Pexels
Så kan ni väcka sexlusten – med mat. Foto: Pexels

Att ta hjälp av matens värld när det kommer till att öka sin sexlust är ett urgammalt knep. Men lägg inte alla ägg i din afrodisiakum-korg. Det är snarare hur ni äter, än vad ni äter, som gör att ni kommer i rätt stämning. Familjeliv tog hjälp av Katja Juel Lundbøl, för att reda ut vad som stämmer när det kommer till mat och sex.

Läs också: Sexologen svarar: “Jag tänder på något som inte känns okej – vad gör jag?”

1. Undvik stabbigt

En osund livsstil och dåliga matvanor förstöra mycket för dig i sängen. Det menar sexologen Katja Juel Lundbøl.

När du ska ordna en sexig middag är det viktigt att tänka på upplägget. Hur maten får en att känna efteråt skapar olika förutsättningar för er sexlust efteråt.

– Undvik att äta mycket fet mat, eftersom du kan känna dig för mätt och tung i magen. Dessutom har många en tendens att äta lite för mycket av just den typen av mat. En stabbig middag lägger sig som en klump i magen och lusten till sex försvinner, säger Katja Juel Lundbøl till Familjeliv.

2. Välj snygg mat

Katja Juel Lundbøl rekommenderar att ni äter något lättare, som är bättre för matsmältningen och gör att ni slipper känna er dästa. Sushi är ett bra val.

– Såväl syn- och smak- som doftintryck är viktiga för sexlusten. Sushi är alltid fint upplagt och jag har märkt att många par väljer sushi när de ska mysa till det, säger hon.

Katja påpekar också att sushi går utmärkt att mata varandra med, antingen med pinnar eller med händerna.

3. Mata varandra

Överhuvudtaget så är plockmat, frukt och choklad till middagen att föredra. Det är sensuellt att äta tillsammans och turas om att mata varandra med händerna. Vem har sagt att ni behöver ett eget fat? Lägg upp allt på många eller stora fat och ät direkt från dem.

4. Ha ögonkontakt

Sättet du äter på har givetvis också stor betydelse. Det är inte så sexigt att kasta i sig maten och inte ens ha tid att titta upp från tallriken. Det kan vi nog alla vara överens om. Katja Juel Lundbøl tipsar istället om hur du kan äta på ett förförande sätt genom att föra maten långsamt mot munnen, samtidigt som du håller ögonkontakt med din partner.

5. Förbered maten tillsammans

– Lika viktigt som att äta sexig mat, är det att ni tar er tid att prata, skratta och umgås mellan tuggorna. Se till att skapa en skön stämning med dämpad belysning, levande ljus och lugn musik. Förbered maten tillsammans, så går ni inte miste om chansen att få kela och röra vid varandra under tiden, tipsar Katja Juel Lundbøl.

6. Provsmaka

Passa på att provsmaka maten, stryk varandra lite över ryggen, umgås. När ni närvarar tillsammans och bollar idéer så sätter ni igång ett mysigt, kreativt flow, som kommer bädda för en riktigt mysig kväll ihop.

7. Var spontana

Picknick är en klassisk stämningshöjare. Tillåter inte vädret en mysig picknik? Duka istället upp på golvet i vardagsrummet. Överraskningar är sexiga, så bidra var och en av er med smårätter och tillbehör som ni valt ut på egen hand och som osar sex.

Mat och sex hör alltså ofta ihop – på ett eller annat vis. Det behöver inte vara så komplicerat, utan se bara till att ni har tid för varandra och köp sedan hem sushi eller gör ett stort och färggrant fruktfat tillsammans. Njut av det som kommer därefter.