Publicerad 15 June 2018

Fotograf:

Sova middag – 3 enkla steg för att göra sovstunden enklare

Ibland kan det vara riktigt svårt att få till barnens sovstund mitt på dagen trots att de verkligen "borde vilja sova". I dessa stunder kan det vara så att du har missat en viktigt komponent i processen att lyckas få barnet till ro. Här är 3 viktiga och enkla saker som kommer att gör det hela lite enklare. 
1. Klä barnet rätt 

Det är jätteviktigt att du klär ditt barn i bekväma och mjuka kläder så att hen kan komma till ro. Se till att du klär hen lagom varmt och justera gärna värmen i rummet till en behaglig sovtemperatur. Använder ditt barn blöja så se även till att ni använder en nattblöja.

2. Napp 

Studier visar att barn som använder napp också har lättare att somna med en napp i mun. Så se alltid till att ha en napp redo vid vare sovtillfälle. Om ditt barn inte längre använder napp kan det vara värt att se om hen ändå vill ha den just vid sovstunden. 

3. Låtsas som om det är natt

Försök att efterlikna rutinerna ni har på kvällen i så stor mån som möjligt. Om ni brukar äta, byta om till pyjamas, borsta tänderna och läsa en saga innan sovdags på kvällen så kan det vara mycket effektivt att göra liknande procedur även under eftermiddagsnapen.

Foto: fongleon356 / Shutterstock
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Sova middag – 3 enkla steg för att göra sovstunden enklare
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll