Publicerad 16 October 2018

Fotograf:

Från forumet – så är det att göra en fertilitetsutredning

På Familjelivs forum diskuteras högt och lågt, och ofta finns både information och stöd att hitta. Den här tråden om fertilitetsutredning är inget undantag.
Tråden "Vi som börjat med fertilitetsutredning" startades för flera år sedan och har varit aktiv sedan dess. I tråden delar användarna med sig av den ofta långa och frustrerande vägen igenom en fertilitetsutredning. Här finns massor av tips och kunskap, men även ett riktigt fint systerskap med massor av pepp.

Vissa inlägg i forumen visar hur jobbigt det kan vara att gå och vänta på att bli gravid, och hur långa köerna kan vara:

 "Gud vad lång tid!! Då blir det ju att man försöker googla och hamnar i en ångestbubbla av ovisshet typ. Jag håller tummarna att du får en tidigare tid på något sätt!"

 "Är på cykeldag 25 nu, BIM -2 och har som alltid innan mensen svullna och ömma bröst, lite molvärk och typ stickningar där nere. Blir så lurad VARJE GÅNG. Typ tänk om det faktiskt tog sig denna månaden. Men så kommer mensen som en klocka."

Det är många som går och hoppas. Väntan till BIM (beräknad icke-mens, alltså dagen då du kan vara gravid) är lång, och då är det skönt med stödet i gruppen.

"Är så skönt att kunna peppa andra och bli peppad av er som är i samma situation! Jag hoppades också som ni på att den där sista mensen inte skulle komma så att man skulle slippa eventuell ivf. Jag är lite orolig för alla ingrepp, tycker bara att en vanlig gynundersökning kan vara riktigt jobbig."

"Jag har ganska hög temp ännu och är lite törstig samt jag vill tycka att mina bröstvårtor är ömma men jag vet inte alltså, ska testa på söndag, då är jag på ÄL (ägglossning) +12 och borde få svar! Hoppas!! Själv då?"

Det finns även otroligt mycket kunskap i gruppen, och många har stenkoll på allt från vilken klinik som har kortast väntetider till vilka hormonnivåer som är optimala för att få se de där två strecken.

Och ibland kommer de allra gladaste nyheterna:

"Hej på er. Jag som är TS (trådstartaren). Är fortfarande inne och läser ibland och det är så kul att ni har användning av tråden. Jag lyckades bli gravid genom ivf/icsi och är nu i vecka 17! Håller tummarna för er alla att ni snart är gravida!"

Du hittar hela tråden här. Där kan du få svar på dina frågor och få stöd om du är i samma situation.

Foto: George Rudy/Shutterstock.com

LÄS MER: Fertilitetscoach: ”Så boostar du din fertilitet”

Influencern och entreprenören Petra Tungården blir mamma senare i vår. I ett ärligt inlägg på Instagram berättar hon nu om sina känslor kring förlossningen och om sin kropp under graviditeten. Se mer i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet – så är det att göra en fertilitetsutredning
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll