• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Evangeline72

    Ojoj vad vissa är känsliga=) Vad har ni själva på er? Ni tjejer som tycker att det är hemskt med könstypiska kläder? Har era män klänningar? I annat fall så borde ni ju rata dem. Inte kan ni ha en man som bara har herrkläder på sig?

  • listo

    Evangeline: Ja, visst FINNS det sådana personer. Precis som det finn personer som t.ex. TS som skulle hindra sitt barn från att ha på kläder som hon själv tycker hör till det andra könet.

    Som tur är så är dessa extremer rätt ovanliga. Tack alla högre makter för det.

  • backtimjan

    Om mäns kroppar här och nu inte är gjorda för klänning - hur skiljer sig mäns kroppar i de kulturer ch i de tider när män HAR klänning?

    Och om anledningen till att män inte har klänning är för att deras kroppsform inte passar för det - då kan ju pojkarna ha klänning då, för de har inte samma kroppsform som vuxna män.

  • hillson

    Vill min man ha kjol på jobbet så är det hans enska..Han har kjol på sommaren,en slags indisk kjol..


    walk for freedom.
  • Evangeline72

    Jag hade inte heller gått ut med min man om han hade kjol på sig=)

  • Corpset

    ceciliaa:
    Min t ex. Du kanske inte har insett att det finns andra kulturer och i många av dem så används kjol/klänningsliknande plagg av män... och det är helt normalt.

    Olgas:
    Min man får klä sig i vadsomhelst han tycker är bekvämt. Han säger inte åt mig vad jag skall klä mig i, om jag skall sminka mig eller inte eller vilka skor jag får gå ut i, så varför skulle jag begränsa honom?

    Det är dock lite humor att ni tar upp saker som för ett par hundra år sen ansågs typ.. ubermanligt. T ex så var det höjden av manlighet att brista i gråt för minsta lilla på 1700-talet. Men på något sätt lär ni väl få det till att det är onaturligt ;)

  • ceciliaa

    *sitter här o gapskrattar* På fullaste allvar nu: har ni män som frivilligt här på sig kjol??? Eller tvingar ni dem för att ni själva inte vill ha på er det?

  • Frill

    Lindaas, vi handlar ofta kläder till systerdöttrarna på "killavdelningen". Finns ofta jättefina monstertröjor i glada färger på Åhlens tex.

    Som någon skrev, på 70- och 80-talet var barnkläderna inte alls så könsindelade. Självklart är detta bara en kommersiell idé, eftersom föräldrar med ett barn av varje kön ska se sig tvingade att köpa olika kläder till barnen, i stället för att låta dem ärva av varandra. Att sen vissa går på det stenhårt, och blir bakåtsträvare på kuppen, är inget annat än sorgligt.

    Ceciliaa, vad anser du om kvinnliga lastbilschaufförer och manlig dagispersonal? Skulle du uppmuntra din dotter om hon vill bli kranförare? Och vad händer om din son kommer hem och säger att han är förälskad i en annan man?

  • Endag
    Leeloo skrev 2007-02-12 13:43:23 följande:
    ceciliaa skrev 2007-02-12 13:41:43 följande: hur många av era sambos, män, pojkvänner skulle tycka de va OK att gå runt i kjol på jobbet? Bara en fråga.. Ja med tanke på att han är snickare så skulle det nog va ganska så opraktiskt, lika opraktiskt som jag tycker det skulle va för mig som barnskötare att bära kjol på jobbet. ****Qui tacet consentire videtur****
    Min sambo är oxå snickare, jag kikade i hans Byggnadsarbetare en dag i höstas och gissa vad, där fanns en bild på en snickare som bar någon slags byggnadsarbetskjol!!
    Ett, tu tre,,,,,,Hopp!!
  • Sencha

    Olgas: Ja, om min sambo ville klä sig så, så skulle det inte vara några problem

    När jag träffade min sambo så var hans hår en aning lockigt och med rester av en färgning. Alltså, han hade färgat och permanentat håret. för en teaterföreställning, visserligen - men poängen är att han (och jag) har inga problem med sånt

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...