• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Lottis77

    Jag tar tillbaka att jag höll med TS i början. Det börjar bli lite extremt för mig!

    Om min son VILL ha en rosa tröja, skulle jag inte hindra honom, däremot tycker inte jag att han passar i den färgen (lika lite som han passar i orange - han blir likblek i ansiktet). Det finns inget som är SJUKT i att flickor har pojkkläder eller tvärtom, dock köper jag hellre tröjor med traktorer på (gillar själv bilar bättre än rosa glitter) än med en barbie-docka.


    Bortskänkes: bebis 17 mån med tandsprickning!
  • Evangeline72

    Haha då ska alltså min sambo ha klänning ibland och jag något manligt? Hm.......... Alltså förstår ni inte hur ceciliaa menar? Hon menar bara att hon inte skulle sätta på sin son en prinsessklänning. Men om han prompt skulle vilja det så skulle hon väl inte hindra honom!

    Alltså...det finns en mening med att vi är olika. Man intresserar sig ju för det andra könet just för att det är motsatsen till sig själv. Jag hade inte velat se min sambo i klänning. Det är helt enkelt inte snyggt. Vi är olika, bara att inse. Vi har olika fysik och gener.

    En helt annan diskussion är ju hur flickkläder är utformade. Självklart ska de inte vara utmanande.

    Min dotter har ibland killbyxor på sig eftersom det blir jättesnyggt med någon mer flickig överdel. Det blir liksom lite balans. Men att ta på en klänning på en kille? Nej det tycker jag är taskigt.

    Vi är olika men bara för det så ska inte det ena könet var sämre än det andra. Det är en heeeeeeeelt annan diskussion.

    Vill ni att vi ska lägga ner dam och herravdelningar för vuxna också?

    Att barn klär ut sig till både det ena och andra är ju en helt annan sak.

  • Mamma till Filippa

    sätter inga gränser,men tills hon själv inte kan säga vad hon vill så bestämmer ju jag vad ja tycker är fint...sen när hon säger till vad hon själv vill ha är det en annan sak...
    men en pojk i rosa klänning i första klass skulle ju bli retad förmodligen... o de skulle ja inte utsätta mitt barn för medvetet...

  • ceciliaa

    ordet sjukt verkar få alla neutrala kvinnor här att dö..jag menar mkt konstigt inte att någon är sjuk.

  • listo

    TS: "ordet sjukt verkar få alla neutrala kvinnor här att dö..jag menar mkt konstigt inte att någon är sjuk"

    Tack för förklaringen.

  • Wilowa
    xax skrev 2007-02-12 13:27:34 följande:
    Ja visst håller jag med om att vi har olika kroppsform och visst är det vanligare att tjejer har killkläder än tvärtom. Ni missförstod mig, min dotter har biltröjor, och klänning.Jag menar bara att samhället ÄR könsindelat ....och våra barn riskerar därför att bli illa behandlade (ex småkillar i kjol) eftersom så många har så mycket åsikter om hur det SKA vara.Därför menar jag att vi vuxna måste jobba mer för detta...alltså mer MÄN i kjol och klänning i så fall inte bara små pojkar....
    Precis vad jag försöker säga! Vi kan inte lägga över detta på våra barn. De är INTE mogna att ta det ansvaret! Om jag säger till min son att jag ska köpa en rosa tröja till honom, så blir han helt förtvivlad och ser nästan rädd ut! han vill verkligen inte ha flickkläder på sig. Jag har visat honom att det faktiskt finns rosa pojkkläder med nu. Han är skeptisk, men jag kommer att köpa en rosa killtröja åt honom i sommar, sedan får vi se omhan använder den eller inte. Jag tänker dessutom att köpe en rosa tröja till min man med! så långt sträcker jag mig!

    Nu lämnar jag er för att gå och hämta mina barn på dagis!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • ceciliaa

    Nej nu ska jag klä på mig mina gubbyxor, min hatt och slipsen får vi inte glömma och gå ut! Kalsongerna måste jag oxå försöka få på mig..hur illa det än känns..

  • Evangeline72

    Oj nu kanske jag drar igång en diskusion om hetero och homo=)

    Jag vill bara förtydliga att vi i de flesta fall dras till motsatsen=) Jag har många vänner som är homo. Som en tjej jag umgås med som är gift med en kvinna säger; Det finns ju faktiskt en mening med att de flesta dras till motsatsen...med motsatsen kan man föröka sig. Det kan inte hon och hennes fru tyvärr göra på naturlig väg vilket är en stor sorg för dem.

  • Sencha

    Evangeline72: Men min son VILL ha klänning. Jag tycker det är betydligt taskigare att inte låta honom ha klänning, när han nu vill det.

    Eller tycker du att det är taskigt att låta honom ha kläder han gillar?

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...