• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Mamma till Filippa

    kagi... jo och även skillnad på kön... varför e människokropparna olika då!? för att vi Är olika och gillar olika kläder... nu pratar inte jag färger,men i mina ögon är inte en mans kropp gjort för klänning tex...

  • Leeloo
    Lindaaas skrev 2007-02-12 13:38:14 följande:
    kagi... jo och även skillnad på kön... varför e människokropparna olika då!? för att vi Är olika och gillar olika kläder... nu pratar inte jag färger,men i mina ögon är inte en mans kropp gjort för klänning tex...
    Snarare så att klänningar oftast inte är gjorda för manskroppar, och hur kommer det sig?
    ****Qui tacet consentire videtur****
  • ceciliaa

    men va fan..varför uppstod eva och adam? man och kvinna...?

  • Sencha

    Principsaken för mig är att erbjuda min son kläder som jag anser är bra för barn. Visst, skulle det vara någon färg han inte gillar eller någon tröja han faktiskt tycker är FUL, så skulle jag inte tvinga på honom den.

    Grundprincipen för mig är att bara köpa kläder som jag anser att mitt barn, oavsett kön, kan ha. Men jag har förstås en ganska vid definition

  • listo

    Evangeline: "Var och en får ta på sig vad de vill. Men varför bara göra det för att det är en principsak för föräldern? Det är ju det som är fel"

    Men hur många här i tråden ser du som gör det? Som tvingar sina söner att ha på kjol, eller sina döttrar att ha på traktortröja?
    Det är ju inte tvång det handlar om, utan möjlighet att få välja utan att få höra att det man väljer är "fel" eller "sjukt".

  • studenten

    Lindaaas:

    "inte finns det väl någon här som handlar kläder på motsatt avd..."

    Jo jag. Jag handlar på herr-, dam-, och barnavdelningen.

  • Evangeline72

    Självklart sitter inte motsatsen i kläderna! Men någonstans så dras vi ju ändå till det manliga eller det kvinnliga. Och lite av det sitter ju ändå på utsidan eller hur? Och självklart dras jag till min man för att han är en helt underbar människa. Men jag får nog allt erkänna att jag även dras till honom för att han är en man;) Jag är hetero och dras till män. Hade han haft klänning på sig första gången jag såg honom så skulle vi inte varit ihop idag=) Om det inte var på skoj förstås........

  • AnneSophie
    ceciliaa skrev 2007-02-12 13:34:02 följande:
    Nej nu ska jag klä på mig mina gubbyxor, min hatt och slipsen får vi inte glömma och gå ut! Kalsongerna måste jag oxå försöka få på mig..hur illa det än känns..

    Gör du så, för det är ju preciiiiis detta alla menar att diskussionen går ut på. NOT.


    Jag kan inte låta bli att hoppas lite att din dotter växer upp med en osedvanligt stor passion för bilar, traktorer och flygplan och att hon avskyr rosa och flickiga kläder och gapskriker när hon ska få på sig en klänning.


    Jag tror att det kan bli intressant.


    Om man väntar tillräckligt länge så får allt en mening.
  • Evangeline72

    Listo....jag anklagar ingen. Men vissa har faktiskt såna principer.

  • ceciliaa

    hur många av era sambos, män, pojkvänner skulle tycka de va OK att gå runt i kjol på jobbet? Bara en fråga..

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...