• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • ondella

    Tilt,så vi har tjuvlyssnare?? Trevligt!

    Jag tror inte att jag kan acceptera hjärthoppen någonsin.Men jag försöker liiiite iallafall.

    Tror på det där att man får ångest av detta,och inte detta pga ångest.Så är det för mig.

    Kram!

  • Mira26

    Idag är jag bakfull, var på ett BRAK bröllop igår...
    Får betala för det idag, mitt hjärta har levt rövare flera gånger idag.
    ALDRIG MER, eller hur är det man brukar säga dagen efter....

  • Shinna

    Tilt:

    Ja det var nog klumpigt av min läkare att diskutera pacemaker med mig eftersom jag redan är ett nervöst vrak över mina extraslag*ler*...men antar att han såg på mig hur dåligt jag mådde av detta och ville ta upp alla tänkbara alternativ som fanns i mitt fall
    Först och främst får jag ju se hur jag kommer att må efter förlossningen och om detta elende kanske försvinner eller förbättras åtminstonde
    Vi pratade ( jag och min läkare ) om antidepp medicinering eller ångestdämpande som kanske skulle kunna lindra min oro/ångest kring extraslagen.
    Har ätit denna typ av medicinering förr och tyckte den hade ganska god effekt. Har generaliserad ångest i mig själv och har haft i många år dessvärre. Men aldrig i samband med min ångest haft extraslag innan. Hade dessutom ingen ångest när jag blev gravid, så dessa problem med hjärtat kom trots att jag hade en bra period utan ångest och oro.

    Hanterar ångesten kring extraslagen bättre idag än vad jag gjorde när helvetet bröt ut för cirka 7 månader sedan nu. Precis i början när jag fick så många extraslag så fick jag panik och trodde på allvar att min stund var kommen Hyperventilerade nästan så rädd jag blev. Idag blir jag fortfarande rädd när jag har som mest med extraslagen, men kan hantera det på ett annorlunda sätt  och se på det med andra ögon än vad jag gjorde i början. Men acceptera det...nje...så långt har jag inte kommit än. .....blir ju fortfarande rädd och får ångest av det, dock utan att bli hysterisk som jag blev innan.*ler*......tack för ditt stöd Tilt...betyder mkt att ha folk man kan prata med som befinner sig i samma situation och därmed har förståelsen som andra inte har.... pratar man med folk som inte har extraslag ( eller känner av dom ) så tror dom man är knäpp

    jaja...hoppas ni alla här i tråden har haft en hyffsad helg...själv väntar jag bara på att lillemannen vill begaga att titta ut..men icke sa nicke...han är en envis grabb minsann*ler* kram på er alla*

  • ondella

    Ja här kan vi vara hur knäppa som helst!!
    F.ö så gick jag över 15,11 och 8 dagar med mina barn.Inte så kul.
    Hoppas att lillen tittar ut snart!!

  • Anonym (orolig!!)

    Hej!

    Ondella och alla andra, håller bara med. TACK för att ni finns!
    Det är ni spm är min terapi
    Att få skriva av sig och få stöd av såna som vet vard jag har för problem, säger som Shinna, folk tror att man är helknäpp eller dösjuk när man berättar.

    Tilt, jag hoppas verkligen jag är på G

    Igår kväll så hade jag massa x-slag när jag gick och la mig, men jag tog fram en bok jag köpte innan lillens fördelse.
    Jag har inte haft rolatt ligga och läsa med dessa x-slag, men igår tänkte jag att jag skulle trotsa dom och läsa ändå och det gick rätt bra, var ju tvungen att koncentrera mig på något annat, även om det var irriterande med x-slagen.
    Observera, jag var mest irriterad, inte orolig!!

    I morse när jag vaknade kände jag inget, efter frukost gick jag ut och sprang ett par kilometer och har inte känt några x-slag på hela dagen förrän nu på kvällen.
    Försöker att inte bry mig så mycket och hoppas på att det blir en lika bra dag i morgon igen, det här känns fantastiskt

    Jag har inte haft några vartannatslag extraslag på dessa två dagar, det är så skönt, tycker det är det obehagligaste!

    Nu ska jag nog snart gå och läsa min bok och hoppas kunna komma med glädjande besked i morgon igen.

    Vill bara tala om en sak, kan mitt hjärta skärpa till sig i mellanåt, så kan nog allas det
    Så det finns förhoppningar för alla

    Men jag tror ju inte att dom kommer försvinna för alltid, att man får det någon gång ibland kan man kanske stå ut med, bara de försvinner igen.

    Kram

  • Tilt

    TS - fantastiskt =) Bli bara inte för irriterad på extraslagen bara då irritation = stress ;) Fin balansgång är det.
    Nej, men det låter jättebra. Du verkar ha påbörjat en mycket sund inställning precis som jag skrev. Dessutom tycker jag det är otroligt bra att du är ute å springer osv, det är starkt. Det vågade inte jag när jag mådde som sämst, var fasan inte mycket jag vågade då i.o.f : -)

    Shinna - GAD säger du (generaliserad ångest). Det har jag också haft (säg nått jag inte haft, verkar ju helt skadad när jag erkänner allt här :D )
    GAD i sig själv är ju oro, stress och överdriven nervositet och det är otroligt vanligt med förhöjd puls, extraslag och annat som påverkas av just stressen i kroppen.

    Hoppas du får lite sinnesro efter förlossning och allt sådant "nytt" som följer har lagt sig, det behöver du verkligen.

    Jag vet precis vad det innebär med generaliserad ångest och då klarnar det ju ytterligare var dom där extraslagen kommer ifrån och varför det kommer nu under graviditeten.

    Hoppas att du har en samtalskontakt som du är nöjd med, om inte, byt! Det är viktigt man kan lita till 100% på den man pratar med i synnerlighet om man lider av just gad. Det kan hjälpa väldigt mycket om personkemin stämmer och allt känns bra.

    ....

    Man märker man har så mycket likheter med folk här. Även er som har lite mer "luddiga" orsaker till era extraslag. Riktigt intressant. Skulle finnas en sida som hette "extraslag.se" ;) Jag tror den skulle vara poppis.

  • Anonym (HjärtSSK)

    Shinna: Pacemaker får man för att i ditt fall så kan man inte behandla med medicin utan att ditt hjärta förmodligen kommer att gå alldelens för långsamt. betablockad sänker hjärtfrekensen lite och brukar ta bort stor del av extraslag. men som i ditt fall med redan låg puls och ditt av block framför allt....så är risken mycket stor att du kanske hamnar på 25 i puls....inte säkert men förmodligen. Detta klarar du dig inte på. Så OM man ska behandla med betablockad så måste man i så fall sätta in en pacemaker, som håller pulsen på normal nivå. När hjärtat själv inte sänder ut ett slag så gör pacemakern det.
    Pacemakern hjälper alltså inte mot extraslagen utan för att ge dig en normal hjärtfrekvens om du blir behandlad med medicin som sänker din normala frekvens...fattar du?

    Mvh SSK

  • Anonym (HjärtSSK)

    Shinna: Men som tidigare sagt så är det tidigt att prata om pacemaker. Efter förlossning kan allt släppa om det vill sig väl!

    Lycka till!

  • ondella

    SSK;finns det en möjlighet att bakterier/parasiter är orsak till arytmi? Läste om det någonstans!

  • Shinna
    Anonym (HjärtSSK) skrev 2007-10-01 09:52:18 följande:
    Shinna: Pacemaker får man för att i ditt fall så kan man inte behandla med medicin utan att ditt hjärta förmodligen kommer att gå alldelens för långsamt. betablockad sänker hjärtfrekensen lite och brukar ta bort stor del av extraslag. men som i ditt fall med redan låg puls och ditt av block framför allt....så är risken mycket stor att du kanske hamnar på 25 i puls....inte säkert men förmodligen. Detta klarar du dig inte på. Så OM man ska behandla med betablockad så måste man i så fall sätta in en pacemaker, som håller pulsen på normal nivå. När hjärtat själv inte sänder ut ett slag så gör pacemakern det. Pacemakern hjälper alltså inte mot extraslagen utan för att ge dig en normal hjärtfrekvens om du blir behandlad med medicin som sänker din normala frekvens...fattar du?Mvh SSK
    ja jag förstår vad du menar jodå min läkare förklarade precis samma sak som du nu förklarat för mig. Att pacemakern inte hjälper mot extraslagen utan mot att hjärtat inte ska slå allt för långsamt med Beta-block i kroppen...suck..hoppas verkligen det går över efter förlossningen, för jag vill inte ha en pacemaker..känner mig som en hundraåring jaja...bara hjärtat slår som det ska så är jag nöjd tusen tack för din tid och dina svar kram
Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!