• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Anonym (orolig!!)

    Mira, när du har haft som jobbigast, har du också haft extraslag varje dag, varje minut i flera dagar?

    Jag skulle vara så glad om det bara kom någon gång per dag, säger som Shinna, skulle vara överlycklig om jag bara kunde få vara utan någon dag och några dagar skulle vara en dröm!

  • Anonym (HjärtSSK)

    Det är inte farligare att ha extraslag ibland än ofta.
    Som jag tidigare sagt så har i princip alla människor extraslag både VES och SVES men alla känner inte av dem. Det är inte farligt att ha det heller.
    Om man däremot har enormt mycket symrom eller obehag kan man få göra en utredning för att ev kolla om man kan få nån behandling mm.

    Men alla människor behöver inte kolla vilka extraslag man har....likväl som alla ska inte gå och röntga sig för att kolla så man inte har cancer eller nån annan sjukdom. Man söker sjukvård när man har symtom på att nåt kan va galet.

    Men om man har mycket besvär så kan man få ett recording test i en vecka som registrerar allt som avviker från normalrytmen......men vanliga extraslag är inte farliga!

    Finns som sagt inget bevisat belägg för att VT ska utlösa hjärtstillestånd....om inte VT:n är extremt snabb och lång......då talar vi minuter......

    /SSK

  • Anonym (orolig!!)

    SSK, alltid lika skönt att få läsa dina rader
    Skulle vilja ha dig här hemma på dagarna när jag är ensam och känner mig så deppig , konstigt att det kan på verka så mycket.
    På kvällen när alla är hemma och barnen har sina aktiviteter som vi ofta är med på, så tycker jag att allt känns mycket bättre.

    Nu ska jag gå och lägga mig, i morgon ska jag upp tidigt och har som sagt mycket att göra, skönt
    Folk tror väl att man stressar runt fast man är ledig, men den sressen jag får av att bara sitta hemma får mig tokig och mår inte alls bra.
    Önskar att jag bara kunde gå och lägga mig med lillen och gosa i sängen och sova en stund till när killarna gått till skolan och njuta av det.
    Nej då, då är mina extraslag igång och jag får ingen ro i kroppen, det bara gnager i huvudet!!

    Blir man tokig eller tokig!!!

    God natt och sov så gott!

  • Shinna

    Mira26:

    ja det kommer jag ju ihåg nu när du nämner det..Har du berättat innan. Din stackare, då har du haft problemen jättelänge ju. Har du väldigt mkt extraslag när du har som värst eller bara några få? Ja jag hoppas verkligen bebben vill titta ut snart. Har BF imorgon på onsdag så jag går här på tå nu och bara väntar på att jag ska känna av något*ler* Man är verkligen trött på att vara gravid nu såhär mot slutet och varje dag känns som en evighet Men den lille därinne får bestämma när han är redo att titta ut antar jag. Finns i inte så mkt jag kan göra för att skynda på*ler* har försökt med lite hemmaarbete som tex. skrubba kaklet i badrummet, dammsuga, damma, putsa fönstrena, men det enda som händer då är att hjärtat slår fler extraslag så nu har jag gett upp det också

    TS: ja visst är det skönt att vi har en expert som ssk här i tråden En sådan skulle man behövt varje dag här hemma så man kunde lugna ner sig när man är som allra mest orolig*ler* Mina extraslag kommer också när jag tar det lugnt här hemma. Men dessvärre kommer dom även när jag gör saker och stimulerar tankarna med annat. Känns som att det kvittar vad jag gör, för dom finns där ändå liksom

  • Tilt

    här kommer lite gnäll... sorry

    Idag har varit en riktigt kass dag. Massvis med stressmoment hela dagen. Började med att lönen sats in på fel jävla konto, tog ett jäkla bra tag att övertyga arbetsgivaren att det inte är MITT fel att pengarna sats in på någon annans konto.
    Tillslut fick jag iaf tillbaka pengarna efter ett antal timmars åkande mellan banker och arbetsgivaren mm. (sjukt JAG personligen skulle få göra allt det själv)

    Punktering på bilen sen... 2.5 mil hemmifrån och ösregn. Skitkul å byta däck då. Kommer hem, då ringer telefonen, sambon blir försenad och jag måste dra å hämta dottern på fritids. Inget fel i det om det inte vore för att jag på exakt samma klockslag skulle vara i skolan och göra prov.
    Fick dra med dottern till skolan och kom ändå ca 30 minuter försent. Fick som tur var göra provet i alla fall men då på mycket kortare tid. Dottern spelade Nintendo DS undertiden och verkade i alla fall inte ha fullt så tråkigt.

    Går ut, äntligen hem gång. 800kr böteslapp på bilen, sjukt stressad vid det här laget och inte fan blev det bättre av att trafiken stod i stort sett still. Kommer hem och märker att jag glömde att ställa in maten jag handlade i kylskåpet...
    Bara vända igen och åka till affären och handla.

    Va fan? VIlken IDIOTdag.
    Gah! Spänd som satan nu, endel extraslag såklart och tryck över bröstet och mår allmänt skit. urk.

    Sådana dagar likt denna är jäkligt svåra att hantera för mig fortfarande. Visst har jag blivit bättre från panikångest och andra krämpor som alla jävla extraslag osv, men ack, dessa dagar har man inte mkt att sätta emot ändå.

    Nu när sambon kom hem så la jag mig i soffan och tänker fan inte resa mig om det inte är nått riktigt akut.

    Sambon har varit på Spa hela dagen, kontrasten mellan våra dagar...

    skönt å gnälla! Om någon läste, tack :)

  • madeleine82

    hej ts!!
    jag har haft det i 7 år och dom sa att de växer bort men det tror jag inte ett dugg på.Man kan göra ett ingrepp men jag är livrädd för sjukhus så jag vet inte hur jag ska göra och nej dom vet inte vad det beror på tyvärr,önskar de fanns en orsak
    Ta hand om dig

  • ondella

    Tilt..vilken MARDRÖMSDAG!! Då kommer det utan tvekan bli en bättre dag i morgon!

  • ondella

    Jag har extraslag vid andra tillfällen med,tex vid shopping,bilkörning,middagsbjudningar mm.mm.
    Men helt klart de värsta attackerna har varit i soffan här hemma när jag är heeelt avkopplad och drömmer mig bort.Därför är jag spänd nu för att slappna av,vågar inte riktigt.

  • Mira26

    Shinna och TS:
    Det jag kallar som "värst" för mig är kanske ett par timmar och upp till en dag med mycket extraslag, kanske ett par per minut.
    Var jättelänge sedan det hände nu.
    Vid ett par tillfällen har jag haft ett par stycken på rad, men det försvinner lika fort som det kommer.

    Funderar på om jag skulle bli symptom fri om jag gick ned i vikt ?
    Är inte extremt överviktig, 175cm o 74kg.
    Men 2001 innan jag blev gravid vägde jag bara 60kg, gick upp 22 med första barnet och sedan har det liksom bara rullat på.
    Vill inte gå ned till 60 igen men att ligga runt 65-68kg hade nog varit skönt.
    Mina extraslag startade under graviditeten då jag gick upp mycket i vikt.

    Hur är det för er andra, pendlar ni i vikt ?
    Är ni under/över/normalviktiga ?
    Kan det ha något samband med vikten ?

    (alltid känsligt med vikten, svara bara om ni vill)

    God natt !!

  • ondella

    Är 167 cm och väger ca 64...blä.Jag kanske borde gå ner,men ingen läkare har sagt något.En sa tom: Ja jag ser ju att du är i form. Hahaha! Något jag aldrig glömmer..det är det sista jag är ,men jag är ju inte lönnfet i allafall..

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!