• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Anonym (orolig!!)

    Hej!

    Shinna, vad underbart att du iallafall fått vara utan extraslag en natt, hoppas du har fått vara det inatt med.
    Jag har varit så trött på kvällarna/nätterna sedan jag fick barn, så jag har somnat så fort jag lagt huvudet på kudden trits extraslag, tur är väl det.

    Tilt, vad härligt att extraslagen förvann igen, jag tror att tills nästa gång du får det, så vet du att dom förvinner fort igen och det gör nog att det blir kortare och kortare perioder, just för att man inte går och är livrädd att dom aldrig ska förvinna.
    När du berättar hur du haft det och jämför med mig själv som verkar vara i samma sits som du var, så förstår jag att det här är inget som kommer gå över fort, som jag så gärna vill.
    Nu har jag fått lite panikångest (tror jag) i mellanåt, jag känner mig plötsligt yr, illamående och hjärtat hoppar lite värre än vanligt.
    Då får jag panik och tror att jag ska ramla ihop, vill gärna lägga mig ner och vila en stund.
    Men sen måste jag tänka till lite, nu har jag känt så här i några dagar då och då, skulle det ha varit något akut just då, så hade jag inte piggnat till igen eller sova en "hel" (mellan amningarna) natt utan att må dåligt.

    Jag försöker hitta små positiva saker att tänka på, tex att jag faktidktkt skulle kunna göra ett snabb EKG utan att det skulle synas något extraslag nu ibland (för det tar väl bara 20 sek att ta ett sånt?), det skulle aldrig gå för en månad sedan.

    Det här med motion, jag går på ett pass i veckan (basic airoboc) och så går jag snabba promenader, 45 min, minst 3 dag i veckan.
    Jag vet inte om det hjälper jag heller, för mina extraslag kommer ju ändå hela tiden, men det känns bra under själva motionen (vet ej om jag ahr x-slag då, inget jag känner iallafall, vaågar inte känna efter)
    Men jag mår ändå bra av det, för då tänker jag, att om jag klarar av att träna och det känns bra, så kan jag NOG inte vara allvarligt hjärtsjuk och det kan jag ha som en liten ljusglimt ibland när det känns jättejobbigt.

    Nu på morgonen så betsämde jag mig inte för att stressa ut för att gå, jag ska se om jag vågar ta mig en liten joggingtur i kväll när minman kan ha lillen hemma, men jag känner mig så rädd och nervös och tror jag ska falla ihop på vägen.
    Men det är väl alla dom här läskiga trösklarna man måste över många gånger för att inte drabbas av panik antar jag.

    Jag hade inte någon speciellt panikångest när det här började, men nu har det blivit värre, är nere i en svcka nu känner jag, men jag försöker kravla mig upp, men så får hjärtat för sig att slå vartannat extraslag och då känns det som jag trillar ner ordentligt varje gång jag upp en bit

    Men ändå så känner jag, att läkare kan jag inte söka igen efter alla undersökningar, och då får jag säkert någon medicin som jag vill klara mig utan.
    Tror inte betablockerare är bra för mig, har lågt blodtryck och en normalpuls på mellan 55 och 60.

    Ojoj, vad jag skriver, men det känns skönt.
    Hoppas ni orkar läsa, det är bara ni som får höra allt det här.
    Försöker bespara min familj från det här eltandet

    Shinna, hur mår du idag då?
    Nu går du på övertid (om du inte redan fått), det kasnke var så att kroppen såg till att du fick sova bra igår natt, så att du är utvilad till förlossningen

    Äntligen fredag,Kram på er!

  • Anonym (orolig!!)

    Oj, vad tokigt jag skriver ibland såga jag, men ni förstår säkert ändå

  • Shinna
    Tilt skrev 2007-09-27 21:44:22 följande:
    japp dom är faktiskt borta igen nu. Det känns helt otroligt, det måste verkligen vara så att jag är påväg ur skiten. Förr satt dom i konstant i stort sett i 2 år... men när dom ger sig såhär så måste det ju ha å göra med att dom faktiskt inte är så starka längre, väldigt glad för min skull, men väldigt lidande för eran skull.Jag vet vilket helvete det är att gå igenom.Mitt blev inte bättre av motion osv till å börja med heller. Jag vet inte, ibland känns det som om man inte kan göra någonting åt det utan det bara är en period som kroppen måste igenom. Fast självklart kan annat ha påverkan också, det är nog olika för alla, som vanligt :)Synd det inte finns ETT konkret tips "Aftonbladet Plus - bli av med extraslagen på 24 minuter, så här gör du" =)
    ja typ...det hade varit kanon..ett enkelt tips och skiten försvinner*skrattar* vad skönt för dig Tilt att extraslagen försvann igen....önskar det gjorde det på mig med
  • Shinna

    TS:

    På bebbefronten har det inte hänt något ännu dessvärre, har gått två dagar över tiden idag. *suck* vill ju bara ha vår bebbe hos oss nu
    Hjärtat gått tillbaks till sitt vanliga jag och har slagit extraslag hela natten*suck*
    Jag har också svårt med medicinering precis som du TS, även om jag skulle vilja testa det för att bli av extraslagen.
    Har nämligen en vilopuls på cirka 55 och ett blodtryck på cirka 110/65. Så beta-blockerare är nog inte så bra för min del tyvärr. Sen har jag dessutom det där AV-blocket som dom hittade på mitt 24-timmars-ekg och när man har det så får man inte äta beta-block enligt min kardiolog, så han sa att om jag verkligen lider enormt av mina extraslag så är den enda utvägen för min del en pacemaker i kombination med beta-block.....låter så jobbigt och blir rädd bara jag tänker på det
    Blev så rädd häromdagen. Skrev till en doktor på Bristol-myers hemsida angående mina problem med hjärtat och att jag var rädd inför förlossningen. Då skrev han som svar på en av mina frågor att läkarna säkert kommer EKG-övervaka mitt hjärta under förlossningen. Men det är ingen läkare som sagt något om det till mig så det tror jag inte dom kommer göra. Usch...ibland blir man nästan mer orolig över svaren man får av läkarna än lugnad. ......jaja...vi får hoppas vi får en trevlig helg trots våra skuttiga hjärtan och håll tummarna snälla att min bebbe vill titta ut i helgen*ler* Är ju så trött på allt just nu och vill bara få hålla honom i min famn....*längtar* kram på dig ts och er andra

  • Shinna
    Anonym (Anna) skrev 2007-09-28 07:22:51 följande:
    hej TSjag har levt med dubbelslag/extraslag på mitt hjärta sedan jag var 15 år.det är 12 år nu.har varit på ultaljud o allt, men de säger att man KAN leva med det, men även att det finns mediciner så det ska slå lugnare, kallas för "beta blockerare" (används till de med högt blodtryck)så lyssna på din läkare du, men för guds skull: STÅ PÅ DIG, det har jag fått göra. men du verkar ha en bra läkare som har tagit dej på allvar, det hade inte jag..inte förrens den dagen jag ringde o berättade att min far höll på att gå bort i ett ärftligt hjärtfel... då blev det fart på dem.lycka till!Anna
    Stackare, haft det så många år...har du mkt extraslag då? . Ja det finns ju beta-blockerare,men dom fungerar inte på alla dessvärre. Särskilt inte om man har en låg puls i sig själv då dess uppgift är att "lugna" ner hjärtat och får det att slå långsammare. Men det fungerar nog utmärkt om man både har extraslag och hjärtklappning skulle jag tro....*kunde man önska att man hade*
  • Anonym (orolig!!)

    Shinna, förstår hur du känner, jag gick över tiden 6 dagar det här gången, men den som väntar på något gott.........
    Pacemaker, verkar drastiskt, det sätter man väl inte in bara för att man har extraslag, om de är ofarliga?
    Det behöver du nog inte orolig för att behöva, det sätter man väl bara in om man har något fel på hjärtat eller !?
    EKG-övervakning brukar man inte ha på en normal förlossning, det kommer säkert inte du heller behöva.
    Men det är typiskt att en hjärtläkare skriver så, han vet nog inte riktigt hur det går till under en förlossning, dom är så insnöade i sitt
    Kunde jag föda barn med mitt hjärta så kan du det också, det kan jag lova

    Typiskt att du inte fick sova i natt, men kanske natten som kommer, får vi hoppas!

    Men så fort jag hör något om hjärtat eller läser på den där sidan, Bristol, som är farligt så blir jag jätterädd och tror att jag också har det felet och inbillar jag mig att jag också får fler extraslag än vanligt, om det nu kan vara så.

    Ha en skön helg, kram!

  • Anonym (Anna)
    Shinna skrev 2007-09-28 12:29:08 följande:
    Stackare, haft det så många år...har du mkt extraslag då? . Ja det finns ju beta-blockerare,men dom fungerar inte på alla dessvärre. Särskilt inte om man har en låg puls i sig själv då dess uppgift är att "lugna" ner hjärtat och får det att slå långsammare. Men det fungerar nog utmärkt om man både har extraslag och hjärtklappning skulle jag tro....*kunde man önska att man hade*
    ja, det är några år för mkt. eftersom att det inte "bara" är extraslag, utan vaknar även på nätterna av att hjärtat rusar iväg, man tror man ska dö, tror att hjärtat ska stanna. ibland känner jag av ett "uppehåll" sen "smäller" det till utav bara den, när hjärtar "kommerr igång igen"

    någon mer av er som har känt det så?
  • ondella

    Anna,det verkar som att du och jag har exakt samma! Var ditt ofarligt enligt läkarna?

  • Anonym (Anna)
    ondella skrev 2007-09-28 17:47:48 följande:
    Anna,det verkar som att du och jag har exakt samma! Var ditt ofarligt enligt läkarna?
    jaaa, du, ärligt talat vet jag inte...för ajg har fått tjata så länge, så jag vet inte vad jag ska tro på längre, när det gäller vad läkarna säger.
    så jag ska göra en sista chansning på att få se om jag kan få beta blockerare, o om de hjälper mej.

    har du varit hos nån läkare om ditt problem än?
  • Anonym (orolig!!)

    Höni, nu ska ni få höra, jag har vågat mig ut i spåret och joggat ett par kilometer!
    Jag var lite nervös innan, äldsta sonen cyklade med mig.
    Det gick jättebra och särskilt jobbigt tyckte jag inte att det var, förrutom i benen, dom kändes som stora stockar
    Efterråt tickade hjärtat på jättebra ett par timmar, men efter jag ätit (en stor) middag så satt det igång som vanligt igen.
    Men det är ju positivt att det blir bättre när man tränar, måste fortsätta ordentligt med det.

    Anna, det är precis så man får, när man får extraslag, det känns som om pulsen hoppar äver ett slag hela tiden, och efter uppehåller så slår det extra hårt.

    Om du läser tillbaka i tråden, så har "vår" hjärtsjuksköterska förklarat det där jättebra.

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!