• Vira84

    Modifast!?!?

    Hejsan alla glada!

    Jag har precis börjat med modifast och undrar om det finns någon mer här inne som också försöker gå ner i vikt med hjälp av modifast.

    Eller kanske någon som har använt sig av denna metod förut, Hur mycket gick ni ner? hur mådde ni? mm.

    Tacksam för alla svar: Jenny

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-30 12:29:49:
    Jag har förstått att det är ganska många här inne på familjeliv som går eller har gått på Modifast diet och tänkte därför föreslå att vi kanske kan sriva av oss lite grann här inne allihopa. Alla kan ju behöva lite pepp från tjejer och killar i samma situation. Några lite lättare kramar från mig

  • Svar på tråden Modifast!?!?
  • S u n s h i n e

    Enligt den information jag har fått så ska man stegvis gå över till mat, och då är det tallriksmodellen som gäller. Man ska också vara förbredd på att vikten ökar snabbt med 2-3 kg då vätskebalansen återställs.

    Eftersom man ofta går ner ganska mycket under en pulverperiod så hamnar man på minus i alla fall, och då tycker jag att det är värt det.

    Vira84: Kom ihåg att dricka mycket, minst 2,5 liter om dagen står det. Och berätta gärna mer hur du känner dig!

  • Vira84

    Phu! nu sitter jag här och äter potatis o purjo soppa! Det funkar men den är inte jätte god.

    Annars mår jag bara bra!

  • 4ever

    Hej
    jag har ätit Modefast ett tag, gick ner ca 5kg på 2v men fan vad jag mådde dåligt, jag var skit hungrig och yr i huvet. så jag la av och började med GI istället det passar mig PERFEKT

    Jag har några vänner som var duktiga med sopporna, de gick ner ca 20kg på ca 2-3 månader och när de tyckte det var jobbigt så ät dem en sallad under dagen.

    Det går men jag tror oxå att du behöver lite mer i dig efter ett tag.

    Lycka till...


    .?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?♥♥ Lycka ♥ ♥.?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?
  • Vira84

    Ja jag kan tänka mig att man är hungrig i början. Jag har inte varit så värst hungrig än men jag har hört att 3e dagen ska vara värst!!!

  • Rabies

    Modifast innehåller allt kroppen BEHÖVER, men inte vad kroppen behöver för en optimal viktnedgång. Man ska inte äta mat under Modifast-dieten, det är korrekt. Däremot beror det ökade suget och hungerkänslorna på att mat tillför kolhydrater, något vare sig proteintillskott eller olja gör.

    En ren Modifast-diet skulle för mig innebära en viktnedgång på ca 1.5kg/v, vilket vem som helst inser att det inte är hälsosamt, och att det som försvinner inte i första hand är fett.

    Jag är väldigt väl påläst vad gäller näringslära, har varit med om otaliga dietperioder samt metoder, och vet väldigt väl vad jag talar om. Jag säger inte att dietisten som tidigare nämndes är okunnig, men det den talade om var mat, eller vad som helst innehållande kolhydrater.

  • Vira84

    Rabies: Jag är inte så påläst om just modifast men det känns ju inte som att det är fel mot min kropp eftersom dom använder sig av det på sjukhus och så.

    Och vid första tecken på att allt inte är som det ska med min kropp så slutar jag!

    Jag är väldigt tacksam över att du skriver här så jag får veta lite mer om vad jag faktiskt gör mot mig själv =)

    Tack // Jenny

  • Rabies

    Vira84: Alltså, under en så kort period som en modifast-diet pågår gör du ingen skada på kroppen, men man går upp igen väldigt fort om man inte vet precis vad man håller på med, och man förlorar dessutom mest muskelmassa och inte fett. Lägger du till ett par matskedar olja och 60g protein eller så under dagen kommer du gå ner i vikt NÄSTAN lika fort (2msk olja + 60g protein om dagen är ca 0.5kg fett/v), ungefär 1kg i veckan beroende på nuvarande vikt, men du kommer spara musklerna och göra av med mer fett.

  • Vira84

    Tack rabies för svaret! Vart köper man protein pulver då? (lite okunnig) haha.

  • Rabies

    Jadu... Du kan beställa från www.farmacia.cc eller gå till valfri sportaffär i din stad :) Köp den minsta burken dom har dock, det är lätt hänt att man köper en jätteburk och tänker "Det här kan jag ju ha nytta av länge", men protein pajar efter ett tag vid kontakt med luft :)

    Jag kom för övrigt på att jag baserade oljeintaget på mig själv, och jag antar att du är lite mindre/tränar lite mindre. Du klarar dig nog med en matsked om dagen.

  • Vira84

    Finns det ingen annan som äter eller har ätit modifast? Ni får gärna maila mig istället om ni inte vill skriva här. Tack på förhand Jenny

Svar på tråden Modifast!?!?