• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • annamanna

    hmm..sovas vet jag inte om jag vill lägga mig i,för just nu går det så bra så om jag skriver nåt så ändras det väl på en gång...
    fast föresten,lite får man väl skryta... Idag la jag william å ova kl 13.30 på dagen och han sov till 16. sedan la jag honom till natten kl 20.45,på eget begär. kl 21 när jag var in till sovrummet och letade Vincents pyjamas så sov han gott redan utan minsta lilla knyst före! kl 22 somnade Vincent,dock i vår säng även ikväll,men han han har inte heller vaknat ännu ens... underbart! Så har vi haft det några kvällar nu! Iofs så har william nästan aldrig varit svår att lägga till natten (en heeeeelt annan sak när det gäller middagsvilan...)och det verkar inte bli några större problem med vincent heller..

  • Lindilididda

    Morning tjejer!

    Karina: jag tror inte det var spyase heller..men NÅN släng av det var det nog! Vi var i söndags på skären i Maxmo och jag sprang som ett tok till utedasset tiden vi var där, och illamåendet med skum mage höll i sig tills igår! Liam har inte kräkts lika mycket sen lunchen igår han heller, men mer än vanligt och haft lite lösare mage!

    Detta låter säkert dumt, men det är skönt att läsa att andra har problem med nattase och håller på att bli gälna oxå! Liam är ju endast 8 mån, och tidigare har det varit så enkelt att lägga honom: i spjälsängen, "natti-natt" och dit några vändor då han haft asia (tutten, lessen, måste hjälpa byta ställning). Men nuu....gaaaaah!!! Igår tog det "endast" 1h40 min..så liiite bättre än kvällen innan! Det som jag märkte funka nu var att jag med gick och sova till sist (han sover med oss ännu). Men det kan ju ha vart en tillfällighet.

    Jag bävar då jag ska börja jobba om det ska vara sånthär kråtas med nattase! Nu har vi förståss (som Lolanna oxå skrev) sovit länge om dagarna och allt blivit framskjutet..han sover sitt sista dagspass ganska sent..det kan ju faktist vara en orsak. Idag väckte jag honom lite tidigare, och ska väcka ytterligare lite tidigare nästa morron osv.
    Det värsta är ju att JAG endå gott skulle kunna sova till 10 varje morgon!! Helst ÄNNU längre! Ehehehheee.

    Nej men fy, vad långt det blev!

  • iolanthe

    Lindilidda,

    Just vid 8 månder blev det helt omöjligt att få ida att sova också. Tidigare låg hon i min famn och drack välling och då somnade hon ofta. Och fast hon inte somnade så var hon så trött så jag lade henne i sängen och hon somnade där istället. Och blev hon orolig i sängen så satte vi på dammsugaren och så sov hon som en liten gris på några minuter .

    Men vid 8 mån så dög det inte med välling längre, så vi bytte till ersättning. Det drack hon visserligen, men när hon höll på att somna slog hon undan flaskan och satte sig upp. Och satte jag henne i sängen bökade hon runt och skrek som en stucken gris. Så en period gick jag och vaggade henne, men det gillade hon inte heller så hon stretade emot så jag var tvungen att hålla jättehårt. Och det var ju inte heller så kul. Så vi började gunga henne till sömns i babyskyddet, och det var super. Max 10 minuter så sov hon och vi flyttade över henne till sängen.

    Men sen när hon var just över 1 år så slutade det funka med babyskyddet så då köpte vi vussan lyll tassar och satt och vaggade sängen tills hon somnade. I början under viss protest från hennes sida, men efter en tid började hon nog somna där också. Och sen gick hela vintern utan problem, men inte nu längre.

    Ytterligare en uppsats från min sida . Det jag tycker är så bra med nätet är att man får sväva ut i långa haranger utan att nån avbryter en .

  • mariem

    Lindi: håller med, det är roligt att läsa hur andra har det! För den skull behöver man ju inte göra lika själv, tycker det är skönt här i tråden att alla får göra på sitt sätt och ingen kommer med pekpinnar, ganska annorlunda om man jämnför med andra trådar här på FL.

    Noels spjälsäng är bara som prydnad nu, han sover med oss, somnar i vår säng genom att man ligger riktigt nära och kramas (så pass nära att han brukar bita mig i ögonfransarna ibland , han somnar på 20-40 minuter. Om man pekar på spjälsängen och frågar vems den är säger han att det är pappas eller kattens så han sover nog hellre med oss. Och det passar mig utmärkt, jag vill ha honom bredvid mig i sängen, sover mycket bättre själv då också. Och kan jag inte sova kan jag ligga och titta på honom...

    Usch, regn igen! Vi är på väg till Larsmo nu i helgen, få se om det blir något villaliv om det fortsätter såhär....

  • Amelié77

    Paris - vilken ljuvlig videosnutt. Jag börjar nästan aldrig gråta för nåt, men det där var bara såå sött så det blev nog lite blött i ögonen.

  • Amelié77

    Usch, vad jobbigt många av er har med nattningen. Här går det jättebra, så jag borde väl inte skriva nåt. För plötsligt vänder det och man får äta upp sina ord Men vi sätter henne i spjälsängen vid 20.30 efter en viss puss- och kramrutin. Hon pekar på sängen och vill dit. Sen tar hon en tutt i munnen och en i varje hand och sen går vi ut och stänger dörren. 9 av 10 kvällar hör vi inte ett enda knyst och hon sover på 5 minuter. Men nån kväll nu och då börjar hon stiga upp och stå och kastar tuttar och lever rövare. Men då låter jag henne göra det en stund, sen lägger jag ner henne igen och då är hon oftast nöjd och somnar. Så jag hoppas VERKLIGEN det fortsätter vara så här enkelt även framöver!!!

  • Lindilididda

    iolanthe: jupp, såna vyssan lull tassar har vi oxå! Skitbra! Men de har funkat mindre bra nu senaste tiden . Antar att det är nån fas vid 8-mån..måste ju vara en orsak till att det ska trilskas..

    mariem: jo, jag har märkt att en massa trådär här på FL kan vara dömande, men inte här! Underbart att få ventilera sig utan att nån pekpinnar hit och dit men endå ger respons och råd!

  • mariem

    MissGoldie: ni förtjänar nog att ha det extra lätt med nattningen med tanke på hur besvärligt ni hade det för en tid sedan!

    Sen är det ju lite en inställningsfråga med nattningen också iallfall för mig, 40 minuter kan kännas jättelänge om man vill göra nåt efteråt men för det mesta är det bara mysigt att ligga och kramas och koppla av en stund! Men Noel gråter ju inte, det är ju 1000 gånger värre om barnet är oroligt och skriker!

  • Amelié77

    mariem - tack! Jo, jag håller med - vi har nog haft vår beskärda del av nattrubbel vi också. Och ännu vaknar hon nog på natten, 1 eller 2 ggr. Hon kan vara halvvaken och gnälla i över en timme på natten ibland. Som senaste natt te.x. Då blev jag less till slut så då fick hon mjölk fast det egentligen var flera timmar kvar till den vanliga "mjölktiden".

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9