• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Karina 80

    Hej på er!

    Håller med om att detta är en super härlig tråd som jag hoppas fortsätter i all evighet! När Anton hade spolat ner tutten i WC´n för nån tid sedan så svarade jag i en tråd om hur vi gjort. Då fick jag mej en pekpinne om jag inte tänkt på att jag kunde stocka av rören!!! Vad jag minns fick jag ingen sån kommentar här!!

    Styrkekramar ger jag till er som har det jobbigt med nattningen. Vi har *peppar-peppar* aldrig haft nå värre strul med det. Men då är det ju alltid nåt annat istället...Nu har han bestämt sej att han inte vill sova middag ute i vagnen mera. Men det är bara bra för jag diskuterade med dagmamman innan semestern att han får börja sova inne i höst. Så nu har vi ju lärt in det. Först sov han inte så länge, men nu har han sovit lite över 1½h redan.

    Tusan också vad jag blir trött på detta semesterväder. Vi hade tänkt åka ut till en simstrand/båthamn när Anton vaknar och äta varsin glass och fara via en lekpark på vägen hem. Men får se vad det blir av det...här regnade det just jätte mycket.

    Nån som varit till Lappajärvi och bott i nån stuga osv.??? Vi funderar på att åka dit två nätter nästa vecka, bara det finns nåt ledigt. Men det finns ju nog ett hotell där också, men stugor är så mysiga!

    Nu är det kaffedax!

  • ms17

    Här har vi också varit bortskämda med enkla nattningar Sofia har vi alltid bara lagt i sängen och låtit henne böka tills hon somnat, visas perioder har hon bökat länge och pratat högt men hon har fått ligga där tills hon somnat fastän det tagit en timme. Numera sover hon alltid på två minuter sen jag sagt godnatt Oskar har ju den där tutten ännu som man ibland får springa och peta dit... och somnar han inte inom 20 minuter så vet jag att han inte fått tillräckligt att dricka så då somnar han efter lite mera välling.
     
    Men det minns jag åtminstone sen Sofia var liten, sov hon för länge eller för sent på dagen så fick jag aldrig henne i säng på kvällen... så hon fick sova max två timmar på dagen, sen var det väckning Sen var det samma sak när vi lämnade bort dagssömnen, det började dra ut längre och längre på kvällarna men redde upp sig då vi höll henne vaken på dagarna.

  • foxie80

    mariem: håller med dig om att det är mysigt att alla sover i samma säng. S somnar ju nog i egen säng men vaknar till och vill med oss mitt i natten och jag känner att jag bara slappnar av och somnar in djupare när hon är i vår säng. Underbart! Finns några som tjatar på oss att vi måste flytta ut sängen till hennes rum men dom får nu tjata på då. Min hörsel e selektiv :)

    Vi skall oxå norrut i helgen. Kanske ni oxå kommer på barnens dag i jeppis på söndag?

    Nu har jag lyckats bränna potatisen...luktar apa här nu...måste googla hur jag får bort lukten ur huset... trevlig helg allihopa!

  • iolanthe

    Mina nerver håller då inte för några 40 minuters nattningar. men visst känns 40 min kortare om barnet är nöjt, men när man har en övertrött unge som ändå står och hoppar och ropar och gråter, då är det inte kul. Och då har jag ändå testat att låta henne somna i min famn eller i vår säng, men där vill hon inte heller vara. Men att läsa en saga funkade ju bra igår, så det ska jag testa i fortsättningen.

    Helst skulle jag bara lägga henne och gå ut som många vänner gör, men antar att man borde gjort så sen hon var liten då. Inte för att jag nu vet om det funkar på alla barn heller. I och för sig så somnade hon ju själv i sängen när hon var mindre, de gånger hon inte somnade i min famn. Så just nu misstänker jag nog att detta med att kasta täcket, ropa att hon kackat eller ska på pottan eller ha en smörgås är lite för att testa också hur mycket hon kan "bestämma" över oss eller nåt.

  • Äiti 80

    Hos oss har nattningarna gott riktigt bra! Tills nu! Här hemma går det nog bra ännu, ibland är det lite gnatas om att dricka vatten å gå på potta/vessa. Men när vi är nån annanstans då kan det bra ta upp till 2h innan jag får Minea att somna. Hon bara ligger å vrider å vänder sig, sjunger eller pratar! Det är nog nästan så inte mina nerver räcker till, å då har jag ganska bra nerver Hemma är det Kevin som kan börja triskas, han e rädd för än det ena å än det andra... Minea somnar snällt i egen säng å sover där hela natten, utan blöja nu för tiden! Men Kevin vaknar efter 2 h å kommer i min säng, så det gäller att vara där då å inte ute med hunden eller nått!
    Nå ja, jag är barnlös under helgen, de är på villan med fammo å faffa, så jag ska få städa HELA huset! Så jag ska fortsätta med städningen

  • Karina 80

    Jippii!! Nu har vi fått en stuga i Lappajärvi ute på Kärnänsaari så långt ut på udden man kan komma!!! Vi tog två nätter, så det blir mellan tisdag och torsdag!!! Hoppas det är bra väder då!! Ska bli skönt att komma bort och se lite annat.
    Någon som varit dit och kan tipsa om nåt skoj eller nåt som finns på vägen dit??

  • foxie80

    iolanthe: vi har samma nattningsproblem här, tjejen står o gapar i sängen o hittar på den ena ursäkten efter den andra varför vi ska komma dit o så slänger hon täcke o nallar på golvet. men vi låter nog henne ropa (för det mesta "mamma", "kakka" el. "mökken") en stund o går in med jämna mellanrum,bäddar ner henne o säger helt enkelt "lägg dej, nati nati" och så springer vi in o ut så typ 3-5 ggr per kväll o till sist ger hon sig o somnar. Hon är ju inte ledsen utan vill mest kolla att vi ännu är kvar här före hon lägge sig o somnar.Igår blev vi jätteförvånade då vi bara behövde gå in en gång o sen blev det tyst...hon måste ha varit rejält trött då :)

    Dagtid går det mycket lättare konstigt nog...

  • ms17

    Jag minns när Sofia var liten och hade den där perioden då hon slängde tuttarna i golvet... bara att räkna hur många gånge det smällde i golvet så visste man när hon var utan och det var dags att gå dit och plocka upp dem åt henne Men vi hade nog också den principen att inte gå dit fastän hon ropade, förr eller senare somnade hon... Hon är dessutom inte så mysig att ha med sig i sängen om nätterna eftersom hon vrider sig och sparkar hela tiden... så de gånger hon kommer till vårt sovrum mitt i natten går jag med henne tillbaka till egen säng och säger natti natti igen

  • Markettan

    Hej på er!
    Vi har också enkla nattningar för det mesta nuförtiden. Men så har vi ju nog kämpat en hel del under ett års tid också med sömnen... Två sömnskolor har nattandet krävt och numera somnar hon på ca 5 min. Jag eller hennes pappa sitter bredvid henne en stund och så somnar hon med nalle i famnen.

    Hade lite tuffare natt igen förra natten, jag satt hos henne mellan 4-5. Lagom skoj mitt i natten. Men, det är ju så vi ofta har det om nätterna

    Nu blir det jordgubbar och suffeli puffs här mmm...

  • merix

    Nattningen hos oss e lite varierande. Pojken somnar ganska fort (30 min) om vi står i dörren och vi har läst en bok för honom först.

    Lillan kan det vara lite värre med. Hon somnar oftast när hon får sin flaska för natten. Om hon inte gör det ligger hon i famnen tills hon somnar. Oftast sitter jag framför TV så det gör inte så mycket. Men så vaknar hon nu 3-4 gånger per natt och somnar bara om om jag står vid hennes säng. I bland kan det bli jobbigt för det är så svårt för mig att sova på dagarna i bland. Men nu när vi alla är hemma är det bättre.

    I dag for jag för att prata med en förlossningsläkare. Allt ser bra ut för mig. Men efter någon vecka skall jag ta mera medicin för levern. Han sade ochså att jag skall äta mindre av rött kött och inget stekt eller behandlat kött, som skinka och korvar. Bra att få tala med en läkare som kan det hela. Han tyckte att vi var ganska lugna över det hela.

    Har ni något bra husråd mot svampinfektion i blöjområdet?? Flickan är så röd över hela stjärten.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9