Inlägg från: grådis |Visa alla inlägg
  • grådis

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    fairyfloss skrev 2008-12-07 01:02:35 följande:


    Hon o Han: Det vaccinet ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet här, jag bor i Australien. Men det är ett nytt vaccin, så jag vet inte hur man får tag på det i Sverige. Idag slutar jag med imurel. Sen jag började 3-4 veckor sen så har jag varit konstant förkyld. Idag inser jag att jag åkt på en ny, ont i halsen, slem överallt. JAG ORKAR INTE! Så nu får jag ta skiten med magen, eller de får hitta på nått nytt för jag tänker faktiskt inte vara förkyld i flera år igen som jag var när jag gick på imurel förra gången. Tyvärr. Det är fan nästan lika illa som att springa på toa hela tiden, och då tar jag hellre mina "riktiga" sjukdomssymptom. Bye bye imurel.
    Jobbigt med ständig förkylning. Har de pratat om nåt alternativ, om inte Imurelen skulle funka?
    Sköt om dig, kram
  • grådis

    Phyxius skrev 2008-12-07 04:32:59 följande:


    Har en fundering som kanske nån kan hjälpa mig med...Är det någon som vet om det är skadligt för foster att äta entocort under början av graviditeten? Tänkte jag skulle ringa på måndag och fråga men tänkte att kanske någon hade egna erfarenheter av detta här i tråden...
    Hej o välkommen till tråden. Tråkig inledning vad gäller kontakten med din mottagning och läkare.
    Har ingen erfarenhet då jag inte lyckas bli gravid men min läkare har sagt att man kan ta alla vanliga förekommande mediciner (5ASamedlen, kortison o Azatioprin) det man ska undvika vid grav är Remicade/Humira o liknande.
  • grådis

    fairyfloss skrev 2008-12-07 15:04:55 följande:


    grådis skrev 2008-12-07 14:25:11 följande:
    Ja det finns en till som är vanlig i USA som är typ samma sak. Men jag vet inte om jag vill den heller. Och min läkare tror inte på att det finns nån annan lösning på problemet än att proppa sig full med medicin. Så jag ska försöka hitta en annan via min husläkare (har en JÄTTEBRA husläkare). Har bara inte orkat ännu på grund av en massa annat skit i hörnen. Men jag ska återuppta mina dietförsök nu när jag mår bättre psykiskt. Tack för kramen den värmer .
    Tråkigt när de BARA propagerar för diverse mediciner...man känner sig lätt som en försökskanin.
    Ibland är det ju det enda rimliga och det enda som hjälper, man får ju inte glömma bort att väldigt många blir hjälpta av det också,
    men i många fall tror jag att en helhetssyn är att föredra, inte bara rafsa fram receptblocket med en gång.
    Skönt att du vet en bra läkare iaf. Lycka till, och det viktigaste är att du får må bra, Kramar finns det gott om, det förgyller livet
  • grådis

    Saxat från nätet om kost o crohns:

    inflammationssjukdomar.se/fragor/mage/kost_vid_crohns

    Crohn och kost
    Inskickat av: Birgitta (2004-12-06, Ref.nr 12576)

    Finns det någon forskning om hur kosten kan påverka sjukdomsförloppet när det gäller Crohns sjukdom?
    Dag Risberg, gastroenterolog, svarar:

    Hej,

    Kostens eventuella betydelse vid inflammatoriska tarmsjukdomar har under åratal varit föremål för omfattande undersökningar, inte så konstigt kanske med tanke på att allt vi äter ju passerar tarmarna, förekomsten av födoämnesallergier osv.
    Dock har man inte kunnat finna några säkra samband, men några intressanta omständigheter kan noteras:
    Olika studier antyder samband mellan Crohn och sk snabbmat (hamburgare, varmkorv etc), högt intag av raffinerat socker (godis), brist på färska grönsaker och andra kostfibrer, vilket t.ex skulle kunna medföra brist på antioxidanter, dvs ämnen som behövs för att skydda bl.a tarmceller mot skada.
    Näraliggande är också kopplingen till rökning, vilket är betydligt vanligare förekommande hos Crohn-sjuka än hos tarmfriska.

    MVH
    Dag Risberg

  • grådis

    Callina skrev 2008-12-07 20:42:50 följande:


    Hej tjejerJag har sagt upp mig från mitt jobb och börjar ett nytt den 15 december. Jag känner mig rätt diskriminerad där jag är nu nämligen. Förutom att min VD inte tror på mina besvär och bla har fällt kommentarer om min viktuppgång (härliga kortison) och frågat om jag möjligtvis tränar för lite osv... så är det så att jag är hemma ca 2-3 dagar per månad från jobbet, antingen är det för att jag är så dålig i magen, blöder och har ont, eller så är det att jag har kramper i tarmen i flera dagar och på typ dag 5 el 6 brukar min kropp vara HELT slut och jag behöver sova någon timma mitt på dagen. Jag kan i princip inte välja, jag kan ibland slockna när jag sitter på toa för att jag är så slut Vi har all möjlighet att jobba hemifrån men min VD har vägrat tillåta mig göra detta. Vissa andra får jobba hemifrån men han tror att jag hittar på allting med min "mage" suck.. Frågan är, FÅR han verkligen vägra detta? Spelar kanske inte roll nu men han har lyckats knäcka mig totalt och jag ska nog verkligen ta reda på hur det ligger till... Någon kunnig här inne?Oj, sorry långt inlägg
    Detta är ju verkligen något som skulle utretts och skötts på plats! Mha skyddsombud, företagshälsovård,läkarintyg från din tarmdoktor, fk och chefen.
    ring facket, så får det inte gå till, arbetsgivaren har ett rehabansvar och finns det möjlighet att anpassa jobbet för att kunna jobba istället för att vara sjukskriven så måste man väl göra det?
    Blä, vilken dålig vd, är det ett väldigt litet företag eller?
    Fast de måste väl rätta sig efter reglerna på arbetsmarknaden oavsett...
    Hoppas du kryar på dig snart
  • grådis

    Bruden1 skrev 2008-12-08 11:48:25 följande:


    Nu har jag varit o gjort rectoskopi. Han tittade in 12 cm och allt såg bra ut sa han, ingen irritation. Proverna jag tagit var bra, men laktosprovet hade inte kommit ännu. Nu skulle han skicka remiss till mage-tarm-specialisten för att jag skulle bli lugn och se att det inte är cancer jag har. Han sa att ingenting visar mor crohns eller UC heller, när jag fråga honom om det. Jag skulle få lämna 2 avföringsprover oxå för lite olika saker.... kommer inte ihåg va det va. Men om det nu inte är nåt "fel" på mig!! ingen cancer o inte nån inflammatiorisk sjukdom vad är det då som gör att jag är lös i magen????? vad är det som gör att jag är det 1-2 ggr varje morgon och sen är magen hyffs bra hela dagen förutom lite bubblig ibland. Orolig iaf ju!!!!!
    Jag skulle vara förvånad om det är någon människa på denna jord som kan säga att deras avföringsvanor och bajskonsistens är exakt samma genom hela livet

    Jag tror att det är rätt normalt att det varierar genom olika perioder i livet.
    Just nu lever du stressigt med småbarn, klart att det sätter sina spår.
    Bakteriefloran i tarmen varierar,ibland får man hjälpa den på traven och försöka "mata" de nyttiga bakterierna så att de tar överhanden o stabiliserar magen.
    Man får ta hand om sin mage efter bästa förmåga
    Detta kan man göra genom att äta lactobaciller från hälsokosten, i form av piller, tex Probion (finns många olika sorter).
    Genom att dricka Proviva
    Genom att äta frukt och grönt
    Äter man fil o sånt finns både fil och yoghurt med Lactobacillusker
    Man kan prova MagIForms produkter (musli, kex, skorpor)
    Genom att äta i lugn och ro och tugga maten NOGA
    Genom att motionera
    Genom att UNDVIKA rökning, godis, snabbmat, hel & halvfabrikat, kaffe, stress osv

    Att skita 2ggrm på en fm och ibland inte alls, låter inte speciellt onormalt.
    En del skiter två ggr/dag, andra 2ggr/vecka, bäggedera är normalt.

    Finns en bra bok med massa info om magar och tarmar o sånt :
    Fri från magbesvär heter den...har tipsat om den i de gamla trådarna... www.bokus.com/b/9789185225774.html
    Köp den, läs och lär och begrunda

    Kram på dig och försök ställa om ditt sinne, visst lättare sagt än gjort , men du behöver nog jobba mer på din oro än att koncentrera dig på lösbajs om du fattar vad jag menar.
    Läkaren tar hand om och utreder din mage och säger att det är ok, så försök lyssna på det och ta det lugnt
  • grådis

    tjorvalina skrev 2008-12-08 16:31:57 följande:


    Hej allihopa! Ska in på koloskopi på torsdag, bläää. Lagom till detta har nu en av fistlarna kloggat igen och svullnat upp till en lagom stor böld - aaaaaaaaaajjjjj! Kan liksom inte gå och sitta ordentligt, bäst är att ligga på ena sidan. Jag undrar om nån vet ifall man får lugnande och smärtstillande även o man har feber o så.....tänker ju inte göra det om de inte drogat mig ordentligt! Känner inte precis för att springa tusen ggr på dass heller men, men vad ska man göra?! Detta var ett riktigt "gnällinlägg" men skönt att få vräka ur sig. Kram till er alla som kämpar på, det krävs en hel del, eller hur?
    Stackare Fistlar låter inge´kul alls, bävar lite för det, har ju crohns och man är ju rädd att drabbas av sånt skit.
    Hoppas du får droger och att laxering inför coloskopin går bra.
    Lycka till och fortsätt kämpa, du fixar detta
    Ladda upp med tidningar o lugn musik och mjukt toapapper och smörj rumpen med nån salva innan du börjar springa Kram
  • grådis

    Patrik 24 skrev 2008-12-08 23:15:22 följande:


    tjena nu e man tillbaka igen  hoppas att alla har haft det så bra ni kan ha de. mvh Putte
    Hej själv.
    Hur har du det?
  • grådis

    fairyfloss skrev 2008-12-09 02:16:12 följande:


    Nu är jag inne och läser om kost igen *gnistan är tillbaka*. Vad jag än BÖRJAR läsa med så kommer jag fram till att stenålderkost, eller paleolitisk föda, är det som borde passa min kropp bäst. Liksom jag kollar in en massa dieter och bara nej men det och det skulle jag ju kunna plocka bort och DÅ skulle det kunna funka. Det som blir kvar varje gång är stenålderskost. Så varför inte ta steget? HAR INTE RÅD!!! Kött, nötter och frukt och grönt är ju det dyraste!! Nu vill jag flytta norrut så jag får lite mer sol och kan odla eget av allt! Fan vad skönt det skulle vara.
    Visst är det roligt att odla själv
    Men mycket jobb om man ska försörja sig på det kanske?
    Klarar du mycket kött?
    Jag måste också skärpa mig, har slarvat kopiöst det sista...glögg o pepparkakor o lussebullar o skumtomtar o julmust o en helkväll med pilsner har satt sina spår kan jag säga...har ätit massa bröd, pasta och ris också...
    Och visst...det kom som ett brev på posten...slem och nu blod
    Så det bidde en Pentasasupp upp i häcken till frukost idag
    Har man inte råd att helt gå över till stenåldersföda så kanske man kan hitta nån medelväg?
    Följer spänt fortsatta resultat och tankar
    Kram på dig
  • grådis

    68an skrev 2008-12-09 02:23:01 följande:


    Ett kort hej mitt i natta. Någon mer som blivit uppringd och intervjuad i ca 1 timme för uc eller crohns? På ett medicinföretags initiativ. Det var inga jobbiga frågor och rätt enkelt att svara på och för det fick jag 10 trisslotter som tack Håll tummarna för att jag vinner en slant för det hade jag behövt här och nu. På torsdag kommer mäklaren, käns br amen livet är tufft och jag däckarellan varven men jag är tuff och klarar detta oxå. Kram på er alla!
    Säger som bcsvensk; våga inte annat

    Kramis på dig vännen, du grejar det här
    Håller tummarna för vinst
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!