Inlägg från: Marline |Visa alla inlägg
  • Marline

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Grönögat skrev 2009-04-29 14:48:56 följande:
    Liten måne skrev 2009-04-29 14:46:40 följande: Jomen AP står mer för att man ska ha barnet intill sig så mycket som möjligt; i bärsele, samsova osv. osv. man kan säga att det är raka motsatsen till Wahlgrens okänsliga metoder.
    Det är dessutom bevisat att barn som ofta ligger hud mot hud får bättre och snabbare utveckling på hjärna och hjärta mm. Att ta bort hudkontakten som AW verkar anse att man ska är ju helt knäppt. Hur kan man anse att AW:s metoder på något sätt är bra för barnet? Trygghet är det bästa för att barn ska bli självständiga individer. Att inte bli bekräftad eller uppmärksammad då man uttrycker sig på det enda sätt man kan, bebisar med sin gråt, kan bara vara negativt för självkänslan och minska tryggheten och tilliten till sin omgivning. Hemskt!
  • Marline
    GLA skrev 2009-04-29 14:56:01 följande:
    Jag tror inte att alla AW-motståndare är AP. Varför måste det vara så vart och vitt? Just nu bär jag omkring mer än någonsin på min dotter eftersom hon är mitt uppe i seperationsfasen/8-månadersångesten och vill snutta hela tiden. Jag kan inte amma men vi myser och hon snuttar på min hand, hals, utanpå tröjan vid mitt bröst eller andra ställen där hon kommer åt. Hon behöver det och då får hon det men hon sover fortfarande själv och så länge hon är ok med det (inget skrik vid läggning och inga uppvak där hon skriker och är ledsen) så kör vi vidare på samma spår.
    Så länge barnet är nöjt så är det ju lugnt. Det sjuka är ju när barnet gråter och man ignorerar honom/henne.
  • Marline
    Grönögat skrev 2009-04-29 14:59:48 följande:
    Jag håller med dig jag och GLA också; allting är inte svart eller vitt, jag bar t.e x min son i bärsele så gott som dagligen under de perioder då han visade på att det var vad han behövde (han hade kolik från 5 veckors ålder till 4 månaders ålder), andra perioder kunde han leka själv i babygymet hur mycket som helst. Jag följde hans behov helt enkelt och skapade rutiner och "scheman" utefter det, på ett omekaniskt och kärleksfullt vis, i min sons takt - inte i min egen, jag ledde honom sakta men säkert dit jag ville med fokus på vad han behövde just då, utan att trycka ned och hålla fast, ignorera eller rabbla otäcka ramsor.
    Låter som ett bra sätt. Barnets behov bör ju gå före sina egna. Jag kommer göra på samma sätt som dig, att lyssna på min son och göra det som ger honom bäst trygghet. :)
  • Marline
    GLA skrev 2009-04-29 15:03:05 följande:
    Men AW aldrig skrivit eller sagt det du påstår att man ska ta bort hudkontakten. AW är otroligt noga med att få föräldrarna att förstå att barnet söker och behöver samhörighet med flocken (mamman och pappan). Världen måste vara liten innan den kan bli stor. Men hon anser att närheten/anknytningen till flocken inte enbart etableras genom att man går och bär omkring på sin unge, det är så mycket mer än så. Det du skriver är en ren lögn.
    Det jag skriver är verkligen ingen lögn (vilket skulle det vara?). Jag förstår att AW inte bojkottar all hudkontakt men hon menar också på att man inte ska bära runt på sitt barn bara för att barnet vill det (tolkning). Däremot finns det såklart olika sätt att se på saker. AW anser inte att man ska plocka upp sitt barn så fort det gråter. Jag anser att det är oerhört viktigt att man lyssnar och bekräftar sitt barn då barnet försöker uttrycka sig. Jag menar inte att man ständigt ska bära runt på sitt barn utan att man ska lyssna på sitt barns behov. Om barnet vill sitta i famnen bör barnet få göra det men vill barnet leka eller ligga själv så bör h*n också få göra det.
  • Marline
    GLA skrev 2009-04-29 15:12:45 följande:
    Jag har ju då kört med ramsan och vagnat men har precis som du gjort det på ett omekaniskt och kärleksfullt vis i en takt utifrån min dotter, i en takt som jag kände att hon orkade med (gav gensvar på utan massa gråt osv) utan att tvinga, hålla fast mm. Jag som förälder kan bara ge förutsättningarna. Jag kan ju inte tex. sova för barnet. Och i mitt iinlägg till Marline: Att det är en ren lögn vet jag faktiskt inte så jag får ta tillbaks det, men jag har läst Barnaboken och delar av SHN och ingenstans där skriver AW att man ska ta bort hunkontakten mellan föräldrar och barn men du kanske har läst att hon sagt det någon annan stans (på hennes forum eller i någon intervju) och då är det ju din sanning.
    Nej jag skrev nog lite missvisande. Jag har inte läst eller hört eller tror att AW vill ta bort all närkontakt. Jag syftade till de tillfällen då barnet ska lämnas gråtandes istället för att plocka upp barnet. I första inlägget då jag skrev om de positiva följderna av hudkontakt så spann jag vidare på ett inlägg och syftade inte till någon specifik metod eller person.
  • Marline
    GLA skrev 2009-04-29 15:34:30 följande:
    Marlene: vi skriver om varandra men jag såg ditt svar efter att jag postat mitt förra.
    Jag märkte det också :)
  • Marline
    lokisse skrev 2009-04-29 16:00:02 följande:
    japp och skita pa bestämda klockslag.... var är mat och sovklockan?? varför alltid dra in huvet i skalet när fragor ställs som inte passar???
    Har du hittat anna w på youtube. Jag försökte söka på hennes namn men fick inga träffar..
  • Marline
    Melly skrev 2009-04-29 16:14:44 följande:
    Tycker du att det är kärlek i det avsnittet där Anna Wahlgren beskriver hur hon tog stryptag på en 6-åring och hotade att döda henne? Finns i Barnaboken.
    Va? Vad skriver hon? Har hon tagit stryptag? I vilket syfte? Fasen, det hade jag velat läsa.
  • Marline
    Melly skrev 2009-04-29 16:27:52 följande:
    Kolla i bildgalleriet här: www.familjeliv.se/hem/exiteme/galleri.php
    Men det är ju så sjukt som det bara kan bli! Hur kan en vuxen männsika ta strypgrepp på ett barn?!
    Fy f*n! Hoppas hennes metoder blir olagliga. Det är ju verkligen vanvård!
  • Marline
    Annika33 skrev 2009-04-30 11:26:02 följande:
    Jag är chockad när jag läser denna tråden!! Nu får ni ju sluta allihop. Jag trodde verkligen att dagens unga mammor hade mer vett i skallen än så. De metoder som Anna förespråkar är definitivt INTE barnmisshandel. Det är inte så att barnet trycks hårt ner på något vis. Jag har sjäv fyra barn som jag lärt att sova hela natten med hjälp av Anna Wahlgrens metod, både genom att buffa och trycka lätt på ryggen och genom att dra vagnen, både utan och med trösklar. Det är inte en hög tröskel som hon menar och det leder inte till något Shaken-baby symtom. Alla mina barn är idag unga vuxna eller i ungdomsåren och de mår alla mycket bra, är intelligenta, pluggar på högskola med höga betyg och har inte på något vis tagit skada av att bli uppfostrade och hjälpta till att sova med hjälp av anna Wahlgrens fantastiska råd. Guud vad tror ni människor egentligen? Det förstår ni väl att hon inte bumpar runt ett barn så att det hoppar omkring i vagnen? Anna Wahlgren är en underbar och klok människa och jag blir verkligen arg och förorättad när människor som ni som rackar ner på henne och hennes metoder när ni inte ens provat dem själv. Varför skulle det vara något fel med att lära sina barn att sova hela natten i egen säng? Tvärtom är det väl barnmisshandel i så fall att inte hjälpa ett barn som vaknar flera ggr per natt. Stackars barn säger jag bara som inte får sova en hel natt i sträck, ibland under flera år!!! Läs Barnaboken ordentligt istället och prova på hennes råd på RÄTT sätt innan ni uttalar er. Från en mamma som HAR erfarenhet av "Sova hela natten-kuren" och alltså vet vad hon talar om.
    Men om man tittar på filmerna om "vagning" och "buffning" så ser det riktigt hårdhänt och illa ut. Hennes sätt att "vagna" anser t o m barnläkare kunna leda till shaking baby syndrome (det har i alla fall diskuterats av barnläkare). Det måste ju säga något..
    Jag hade ingen uppfattning om AW innan men efter att ha sett hennes filmer där hon själv visar hur det ska gå till så kan jag inte förstå att mammor av i dag anser dessa metoder vara ok. Jag har många nära som har barn som sover sött om nätterna och är självständiga och mår fint som fått närhet när de behöver, samsova och blivit uppmärksammade när de ropar på sina föräldrar (dvs gråter - av vilken anledning som helst). Att ignorera barns gråt när de lämnas ensamma i ett rum kan jag inte se som annat än vanvård, åtminstone otroligt elakt. Barn behöver känna trygghet och hur kan de känna sig trygga om de ignoreras när de ropar på mamma eller pappa?
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.