• 060810

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • Jontesfru

    Axel ligger ca halva natten i en spjälsäng o andra halvan i sin Bingo (hjälpmedelsvagn). Vi ska få en säng via hjälpmedel under hösten får se om han sover bättre i den. Den är i varje fall så stor att en av oss kan ligga bredvid honom. O det kan ju vara skönt när man är uppe sisådär 8-10ggr per natt.


    Mamma till Anton 12år och Axel 2 år
  • 060810

    Mino sover oftast i sin spjälsäng i eget rum. Det är för min skull för att jag ska få sova för när han sover i min säng eller samma rum så sover jag jättedåligt och är mest vaken.
    Fast är han dålig med mycket knas så får han sova hos mig, då vågar jag inte chansa liksom.
    Men 90% av dagarna sover han i egen säng. Visst ser man när han haft anfall i sängen sen med ibland med lite fina blåmärken här och där men inte alltid..

  • siren

    Alvin sover i spjälsäng i eget rum och har så gjort sen han var nyfödd. Har provat att ha honom ngn natt inne hos oss, men då sover både han och vi jättedåligt. När han har varit dålig eller mycket kräkbenägen så har ngn av oss (oftast maken) sovit på madrass inne i hans rum. Snart ska han byta rum och då funderar vi även på att byta säng åt honom till en större så man kan sova bredvid honom om det behövs.


    ♥ Erik 2007 ♥ Alvin 2008 ♥
  • 060810

    Ekka:
    Vågar ni det? Oj Mino är ju några månader äldre men han lär få sova i sin spjälis tills han växt ur den och det inte går längre för jag är livrädd för anfall i en stor säng ensam...
    Tänk om han trillar ner liksom och tar sig över det här sidoskyddet, och tänk vad bus han skulle hitta på om jag låg och sov och han vaknar och klättrar ner från sängen själv.... Impad att ni ens tänker på det!!

  • siren
    060810 skrev 2009-08-11 22:11:18 följande:
    Ekka:Vågar ni det? Oj Mino är ju några månader äldre men han lär få sova i sin spjälis tills han växt ur den och det inte går längre för jag är livrädd för anfall i en stor säng ensam...Tänk om han trillar ner liksom och tar sig över det här sidoskyddet, och tänk vad bus han skulle hitta på om jag låg och sov och han vaknar och klättrar ner från sängen själv.... Impad att ni ens tänker på det!!
    Alvin rör sig inte speciellt mkt utan vår hjälp. Han somnar alltid på sidan och vänder sig till rygg under natten, kan möjligen åka neråt i sängen ngt. Antigen blir den en juniorsäng med sidor som vi hittat på ett ställe här uppe, den sängen är förhöjd så han kommer upp i bra arbetshöjd åt oss. Eller så tar vi en vanlig säng och bygger sidor på den. Får se när rummet är klart (han ska få vårt vardagsrum på 37 kvm till sitt rum).
    ♥ Erik 2007 ♥ Alvin 2008 ♥
  • 060810

    okej ja men då förstår jag. då gör ni nog helt rätt tycker jag!!

    Mino är ju en buse i kvadrat så honom kan man inte lämna utan att vara vaken själv liksom.. Han hade hittat på massor om jag sov när han vaknade och hade traskat iväg.

    Hoppas det blir en bra lösning för er med rumsbyte. Låter som ett bra rum för honom att få så stort för allt som behövs.
    *kram och ursäkta min otänksamhet innan, tänkte inte på vilket barn det handlade om förrän jag läste svaret sen*

  • Annica med A 03 och L 05

    Hej!
    Jag har skrivit här förr, men jag vet inte om jag "får" skriva här egentligen eftersom L inte har någon epilepsidiagnos och säkert inte ens ep. Hon har sina nattliga kramper och har haft ca 20-25 "anfall" i samband med uppvaknanden sedan i november förra året. Det händer även på dagen, om hon somnat på fel tid och råkat bli väckt. Hennes hjärna verkar inte klara av sådana störningar...

    Har skrivit om det bl a här: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m45129759.html

    Det har varit lite lugnare i sommar, tror det kan bero på att hon sovit mycket och inte varit så trött, och inte heller varit sjuk. Jag tror hon haft ca 4-5 anfall i sommar. Tycker det är så svårt att veta vad det kan vara! Vi har träffat läkare enbart 2 ggr (en gång i dec förra året, och en gång nu i juni) och gjort ett EEG (u.a).
    Ibland är jag helt säker på att det är nån typ av affektkramp, men det kommer ju enbart i samband med uppvaknande.

    Jag känner att jag skulle vilja träffa en neurolog NU även om det bara är för att prata lite och höra att det inte är nåt att oroa sig för. Vi fick en bekräftelse från Ackis i mitten av juni att vi skulle bli kallade inom 2 månader. Nu har det gått det och vi har inte hört nåt. Antagligen är vi inte prioriterade, för L klarar ju sina anfall bra och det är säkert inte nåt... men ändå, man är ju inte mer än en hönsmamma!

    Jag vet att ni alla andra har det jobbigare än oss, och jag ville mest skriva av mig...

  • Smuliz

    Annica med A 03 och L 05 skrev 2009-08-11 22:38:00 följande:


    Hej!Jag har skrivit här förr, men jag vet inte om jag "får" skriva här egentligen eftersom L inte har någon epilepsidiagnos och säkert inte ens ep. Hon har sina nattliga kramper och har haft ca 20-25 "anfall" i samband med uppvaknanden sedan i november förra året. Det händer även på dagen, om hon somnat på fel tid och råkat bli väckt. Hennes hjärna verkar inte klara av sådana störningar...Har skrivit om det bl a här: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m45129759.htmlDet har varit lite lugnare i sommar, tror det kan bero på att hon sovit mycket och inte varit så trött, och inte heller varit sjuk. Jag tror hon haft ca 4-5 anfall i sommar. Tycker det är så svårt att veta vad det kan vara! Vi har träffat läkare enbart 2 ggr (en gång i dec förra året, och en gång nu i juni) och gjort ett EEG (u.a). Ibland är jag helt säker på att det är nån typ av affektkramp, men det kommer ju enbart i samband med uppvaknande. Jag känner att jag skulle vilja träffa en neurolog NU även om det bara är för att prata lite och höra att det inte är nåt att oroa sig för. Vi fick en bekräftelse från Ackis i mitten av juni att vi skulle bli kallade inom 2 månader. Nu har det gått det och vi har inte hört nåt. Antagligen är vi inte prioriterade, för L klarar ju sina anfall bra och det är säkert inte nåt... men ändå, man är ju inte mer än en hönsmamma!Jag vet att ni alla andra har det jobbigare än oss, och jag ville mest skriva av mig...
    Jag tycker inte man behöver ha ett barn med EP eller ha det själv för att få skriva här. Här får alla skriva som vill och som är intresserade att följa oss.

    Så tycker iallafall jag. Och jag tror alla de andra i tråden håller me

    Tycker också att en neurolog ska titta på L och göra ett EEG om ni inte redan har gjort det. Även små knappt synliga ryck kan vara EP.
  • Jontesfru

    Säger som smuliz här får alla skriva. Jag menar man går väl in här av någon anledning.

    Be att få det utrett mer, men det brukar ta längre tid under sommaren.


    Mamma till Anton 12år och Axel 2 år
  • anne h
    Annica med A 03 och L 05 skrev 2009-08-11 22:38:00 följande:
    Vi fick en bekräftelse från Ackis i mitten av juni att vi skulle bli kallade inom 2 månader. Nu har det gått det och vi har inte hört nåt. Antagligen är vi inte prioriterade, för L klarar ju sina anfall bra och det är säkert inte nåt... men ändå, man är ju inte mer än en hönsmamma!Jag vet att ni alla andra har det jobbigare än oss, och jag ville mest skriva av mig...
    Ring dem! Jag ringer alltid om jag inte fått tid strax före det de sagt, oftast så har vi då hamnat långt ner i högen och så säger de att de "ska skicka ut en tid", men står man då på sig så får man en tid direkt via tfn (annars dröjer det ju minst en månad till, oftast mer..) Påpeka att det gäller ett _barn_!

    Var besvärlig.
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
Svar på tråden Epilepsitråden 9