• mamma to be

    Hur gör ni med era bajsblöjor?

    Jag håller på att bli galen på vår blöjhink och den stank som den utger. Vi har en Sangenic, som töms en gång per vecka (för lite troligen), men tyvärr blir det inte riktigt av oftare. Håller på att kräkas varje gång man ska lyfta på locket, men även när den är stängd luktar det unket i badrummet.
    Jag har försökt att diska den och lufta den, men trots att den då var tom, sanerad och utan bajsblöjor, så stank den.
    Söker nu efter en bättre lösning. Hur gör ni andra? Eller är lösningen helt enkelt att man måste tömma den en gång om dagen??

  • Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?
  • Minnon

    Instämmer med flera andra som gett tipset frys/hundbajspåse, sedan är det väl bara tätare tömning som gäller tyvärr...

    Men vad gäller stanken även när det är tomt i hinken så har det funkat bra för mig att skura ur med en rejäl dos ättika i varmt (ej kokhett) vatten lite då och då, vid extrema fall har jag även låtit ett litet fat med ättika stått i rummet över natten - det verkar "äta upp" lukten. =)

  • Butterscotch

    Vi slänger alla blöjor i hushållssoporna, och de töms relativt ofta. Vi har ett lock på tunnan så lukten tar sig inte ut (men det luktar ju inte mumma när man öppnar locket förstås). Jag tipsar som flera andra i tråden också om hundbajspåsar, om det inte räcker med att försluta själva blöjan ordentligt.

  • kottan

    Vi har en låda med lock utanför huset. Inne använder vi påsarna som man köper frukt/grönsaker i. De sätter vi i en hink med lock. På så sätt luktar det inte inne i badrummet förutom när man öppnar locket.

    Blöjhinkarna man får gratis och som sedan har svindyra påsar fungerar bara någon månad. Därefter stinker det. Inte konstigt man får dem gratis.

  • Mynta
    CarlHerman skrev 2009-11-24 22:37:10 följande:
    Vi lägger bajsblöjan i en liten påse och slänger utanför dörren så lägger vi den i kärlet senare under dagen. Kissblöjor slänger vi i vanliga soporna.
    Samma här. Lägger dock även kissblöjorna i en (hundbajs)påse innan de åker i soporna.
  • Brunello
    ja jösses - man måste ju ta ut dem varje dag!!

    har använt hundbajsbåsar och lägger ner dem i, när vårt barn var litet och gjorde flera om dagen så tömde vi en gång per dag, senare la jag den utanför dörren och slängde direkt i soptunnan senare.
  • Hannah76

    Hur stora är dessa blöjhinkar? Får man plats med en hel veckas "ranson" i en sån? Har inte riktigt fatta vitsen med speciella blöjhinkar.

  • snuttP

    Vi byter blöja i tvättstugan. Där är vask och en yta att byta på. Vi har en vanlig papperskorg som vvi slänger alla blöjor i. Den står i skåpet under vasken. Där står också våra tvättmedel som döljer lukten super bra!! Luktar aldrig ut i huset.. Sen slänger vi väl påsen var 3-5 dag. Beror på hur snabbt den blir full..

  • MariaP

    Vi har gratishinken från babyproffsen och den töms ca varannan dag och det luktar inte bajsblöja här. Vi tycker att den funkar toppen, dock är plasten rätt dyr men det tycker vi det är värt att slippa stanken av gammal blöja hemma!

    Är vi borta slänger vi blöjan i en hundbajspåse innan den hamnar i soporna.

  • Tingeling83

    bajsblöja byter , lägger i en egen platspåse sen slänger den i vanliga soptunnan sen går ja ut me den påsen ... så fort ja ska ut ..

  • Gothica

    Jag har bott i England och där finns sk. "nappysacks", sk. blöjpåsar med doft och de är helt suveräna! Förr brukade jag be en jag känner i England att skicka hit till mej med jämna mellanrum. För jag har inte hittat några här. Kanske finns på nätet? Säkert! Kolla det. För de gör att det luktar mycket mindre, jag lovar!

Svar på tråden Hur gör ni med era bajsblöjor?