• nexa79

    Varför är alla så sockernojjiga?

    Som titeln säger: Varför är alla så nojjiga för socker?
    Jag tror att många av de som inte låter sina barn äta eller dricka saker med socker i egentligen är lite lata, de orkar inte hantera sina barn när de fått en sockerkick.
    För visst kan det vara jobbigt. Men det är lika jobbigt att sortera bort mat med socker i, eller är det inte det?!
    Jag vet inte, för jag skiter i vilket. Mina barn får äta allt.

    Vissa vill t o m att man inte får bjuda på glass när man fyller år, vilket låter helt absurt i min värld. Vad är det för fånerier? Fyller man år ska man fira, och det innebär något gott att äta, sen att det blivit lite tradition, att bjuda på glass, gör det något?

    För mig är det ett solklart NEJ på den frågan. Anta att det är 20 ungar på avdelningen. Det blir 20 glassar MAX. Om inte vissa fyller på lov och liknande. Hur skadligt är det med 20 glassar utslaget på ett år? Vill man inte låta barnen äta socker så låt bli att mata dem hemma då.

    Jag kan ju fundera på varför man lägger sig i vad förskolan serverar ALLS så länge man inte har ett barn som är allergiskt eller intolerant mot något.

    tremoten.blogg.se

  • Svar på tråden Varför är alla så sockernojjiga?
  • Koloraturell
    S vali s skrev 2009-12-30 18:09:22 följande:
    Det som är så underbart är att vi ända sen julafton haft både choklad o godis ståendes framme, vår 4åring har inte ens tittat åt skålarna. Under den här veckan tror jag att hon tagit 3-4bitar.Vi hade bekanta med barn på besök, bekanta vars barn har lördagsgodis och i övrigt "sötförbud"... Mmmm, vi var tvugna att gömma undan skålarna eftersom grabben vägrade gå ifrån skålarna och fullkomligt mulade in godsaker.Förbjudet godis smakar bäst
    Exakt så är min erfarenhet också... Prettobarnen utnyttjar de sockerberoende stackars barnen
  • Koloraturell
    sara1981 skrev 2009-12-30 18:41:41 följande:
    Matas med socker varje dag.. Jo det var ju det smartaste jag hört på länge. Ok, att man inte ska vara fanatisk, men att äta sötsaker varje dag är ju inte bra för någon?
    de flesta barn får i sig socker varje dag. Ketchup, sylt, frukt, russin, mjölk...
  • 5busar

    Hej!


    Jag är inte sockernojig på något vis när det gäller mina barn även om jag själv inte äter speciellt mycket med sötsaker.
    Mina 5 barn har helt olika tycken och smak och väljer olika.
    Mina 3 stora är riktiga godismonster och äter gärna godis och glass. Mina 2 yngsta väljer frukt, bär och nötter framför godis.
    Mina bar är 19, 18, 13, 5 och 4 år.
    På barnens förskola bjuder de på frukt när de har kalas 1 gång i månaden och då får de barn som fyllt år den månaden välja vilken frukt de vill bjuda på. Orsaken till att de valt bort glass och dylikt är för att det mer eller mindre blev tävling mellan föräldrarna om vad de skulle bjudas på.
  • Pallas
    tebax skrev 2009-12-30 18:19:46 följande:
    tycker det är mer korkat att köpa massa jävla datorer och tv-spel hit och dit än att käka lite godis.
    Varför då?
  • sara1981
    Koloraturell skrev 2009-12-30 18:54:39 följande:
    de flesta barn får i sig socker varje dag. Ketchup, sylt, frukt, russin, mjölk...
    Jo, jag förstår det, men i tråde diskuteras ju godis/glass/fika, eller? Det finns väl ingen nytta med att äta sådant varje dag?
    När nån skriver "matas med socker varje dag", så tror jag inte att den syftar på mjölk..
    Isf tar jag tillbaks det jag skrev..
  • Plutteli
    S vali s skrev 2009-12-30 16:03:08 följande:
    Min dotter tycker att det är betydligt mysigare att äta glass tillsammans med sina dagiskompisar än med oss hemma i tvsoffan och vi som föräldrar har inget behov av att äta glass tillsammans med henne, myser gör vi ändå
    Ja, jag tyckte då själv iaf att det var roligare att göra vissa saker med mina föräldrar och annat med mina vänner. Vårt mys på lördagar bestod i att äta extra got middag tex. tacos framför tvn...
  • Plutteli
    Shmone skrev 2009-12-30 17:52:45 följande:
    eeeh??? Det handlar inte om att förbjuda utan att lära barnen vett... Min fyra o femåring VILL redan nu äta nyttig mat... och de gånger dom bjuds på godis så äter dom bara lite - för dom är inte vana - och mår därför illa om dom äter mycket. Jag fick inte mycket godis när jag var liten.. absolut inte varje vecka - och jag blev då ingen frossare för det.. snarare tvärtom - jag växte upp med sunda vanor.
    Jag hade mer eller mindre fri tillgång till godis när jag var liten och åt aldrig några stora mängder, det gör jag inte i dag heller. (Fast eftersom jag är överviktig pga sjukdom verkar folk tro det ändå..)
  • chivasregal
    Plutteli skrev 2009-12-30 19:29:31 följande:
    Jag hade mer eller mindre fri tillgång till godis när jag var liten och åt aldrig några stora mängder, det gör jag inte i dag heller. (Fast eftersom jag är överviktig pga sjukdom verkar folk tro det ändå..)
    folk dömer utan å veta hoppas du skiter i det. Jag tror att om man förbjuder godis blir de mer intressant jag har alltid haft godis hemma å framme men ingen äter bara för de finns så  jag vet inte om de är bra ir dåligt men som du så hade jag me fri tillgång till godis så jag äter  knappt nåt än i dag
  • PennyD

    För att socker är beroendeframkallade och dåligt för tänderna.

  • Lia85

    Håller helt med dig TS. Är superallergisk mot sockernoja.
    Tack och lov han min son sluta på dagis innan de förbjöd födelsedagsglassen.
    Socker är inte farligt i lagom mängd. Får barnet glass på dagis så kan faktiskt föräldrarna reglera resten av sockerintaget!

Svar på tråden Varför är alla så sockernojjiga?